ok_As082.jpg

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Yukatel Kayserispor'u 4-0’la geçtikleri mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.



2 Nisan 2022 Cumartesi
Spor

Başkan Ali Koç’un doğum gününü, “Bugün Sayın Başkanımız Ali Koç’un doğum günü, maçtan önce oyuncularımızla birlikte bugün iyi futbol oynayıp, maçı kazanıp Sayın Başkanımız Ali Koç’a bir galibiyet armağan etmek istiyorduk. Biz, Başkanımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Başkanımızın doğum günü kutlu olsun. Nice sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum.” diyerek kutlayan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, karşılaşmayla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:

Daha sonra maç hakkında konuşan Kartal, şunları söyledi:“Oyunumuza gelince de yükselen bir performansımız var. Hep birlikte ekip olarak her hafta oyunumuzun güçlendiğini, oyunumuzu geliştirdiğimizi ve gelişen oyun gücümüzle birlikte oyuncularımızın da geliştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Sonuçta bugün de maçtan önce söylediğim gibi rakibi çok iyi analiz ettik. Ortaya koyduğumuz bütün planlarımız işledi. Maçı ilk devrede de kopartabilirdik; 3-4 tane çok net pozisyonumuz vardı. Ama sonuç olarak bugün maçı kazandık. Ancak kazanmamıza rağmen bugün her iki takım açısından baktığınız zaman oyun temposu yani bir bahar havası futbolu vardı. Bizim bundan önce oynadığımız maçların temposunun altında bir maç oldu, bunu söyleyebilirim. Bu tip havalarda, aşırı sıcak, bir anda 10 derecelerden 25-26 derecelere çıkan hava sıcaklığı var. Son 2-3 gündür antrenmanları İstanbul’da da bu ortamda yaptık. Orada biraz antrenmanlarda takımın temposu düştü. Hatta ‘neden böyle bir şey oldu?’ diye toplantılar yaptık. Çocukların, oyuncularımın hepsinin bana söylediği şey şu: ‘Hocam, çok sıcak, gerçekten bizi halsiz bırakıyor.' Tempolu antrenmanlar yapıp maçları da tempolu oynadığımız için bunu nasıl çevirebiliriz, motivasyonumuzu nasıl biraz daha artırabiliriz diye bunun üzerinde yoğunlaştık.

Milli takımlardan gelen, uzaktan gelen, uzun yolculuklar yapan oyuncularımız vardı ki 12-13 tane milli takım oyuncumuz var. Bu bizim için gurur verici bir şey. Bugün futbolumuzun gücü, taktik-disipline bağlı oyunumuzun gücü ve bugün futbolcularım maçı kazanmasını bildi. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu galibiyetimizi dediğim gibi Başkanımızın doğum günü olması sebebiyle Başkanımıza armağan ediyoruz.”

Hep birlikte bir ahenk içerisinde çok iyi çalışarak ve iyi bir iletişim kurarak takımımızın seviyesini her geçen gün artırdığına değinen İsmail Kartal, “Çok fazla bu işleri ‘ben yaptım, ben ettim’ demeyeceğim. Biz varız, biz ekip olarak futbolcularımla beraber hep birlikte Sayın Başkanımız, Yöneticilerimiz, biz birlikte çok iyi bir ahenk içerisinde, çok iyi diyaloglar kurarak, iyi çalışarak bu takımı buralara getirdik. İnşallah daha da iyi yerlere gelecek. Bizim oyuncularımız gerçekten çok kaliteli ve karakterli. Ben onlarla çalıştığım için de çok mutluyum. Onlarla gurur duyuyorum. Antrenmanda, maç oynanırken hepsi gözümün içine bakıyor. Bazen sesimi bile yükselttiğim zaman o coşkumu, o hırsımı, o enerjimi onlara aktarmak istiyorum. Onda bile hep daha iyisini nasıl yapabiliriz diye göz göze geliyoruz. Bu bizim için yeterli. Çok büyük bir saygı içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu şekilde de sezon sonuna kadar elimizden geleni Fenerbahçem için yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İsmail Kartal, Mesut Özil ve Ozan Tufan ile ilgili yöneltilen soruyu ise şu şekilde yanıtladı:
“Ben bu konularla ilgili hayatım boyunca hiçbir zaman medya önünde oyuncularımla ilgili bir açıklama yapmadım, konuşmadım. Yönetimimiz böyle bir karar aldı. Sonuçta biz, Fenerbahçe ailesi olarak böyle bir karar alındıktan sonra da bunu çıkıp medya önünde ‘öyleydi, böyleydi’ demek bize yakışmaz. Bu bizim içsel, ailevi sorunlarımız. Yönetimimizin aldığı bir karar neticesinde bu olay böyle sonuçlandı.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi