ok_LU5Gg.jpg

Bugün Gaziantep’te 1 Mayıs coşkusu yaşandı. Kırkayak Parkı’nda yapılan kutlamalara hak arayan Gaziantepspor çalışanları ve Karşıyaka kentsel dönüşüm mağduru olan Hasan Bodur’da yer aldı.



1 Mayıs 2022 Pazar
Gaziantep

Bugün 1 Mayıs işçi bayramıydı. Kırkayak Parkı’nda yapılan kutlama programına sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları ve vatandaşlar katıldı. Ancak, kutlamaya katılanların arasında tazminatlarını alamadıkları için günlerdir 100. Yıl Parkı içerisinde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan Gaziantepspor çalışanları ve Karşıyaka’da yapılan kentsel dönüşüm mağdur olduğu için yaklaşık 235 gündür eylem yapan Hasan Bodur’da vardı.

DÖVİZ VE PANKART AÇTILAR

Gaziantepspor kapandığı için yıllarca emek verdikleri kulüpten tazminatı alamayan ve yaklaşık bir ay önce eylem yapma kararı alan onlarca Gaziantepspor çalışanı, etkinlik alanına ’’Kıdem tazminatımızdan ve geleceğimizden asla vazgeçmeyeceğiz.’’ yazan pankart ile geldi.

Kentsel dönüşüm mağduru Hasan Bodur ise ‘Kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm’, ‘Sözde kentsel dönüşüm özde rantsal dönüşüm’ yazan döviz ile eylem alanında yerini aldı ve etkinlik için alana gelen kalabalığa mağduriyetini anlatmaya çalıştı.



lo_LayrZ.jpg 1 / 2

ok_dHZcw.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi