OK_w3L36.jpg

Pandemi sürecinin başlamasının ardından virüs bahanesiyle Şahinbey ve Şehitkâmil Belediye meclisleri basın kuruluşlarına kapatılmıştı. Artık pandemi süreci neredeyse bitti ve Türkiye’de normale dönülüyor. Bu gelişmelerin ardından belediye başkanlarına soruyoruz: ‘‘Artık belediye meclislerini basına açacak mısınız?



2 Mayıs 2022 Pazartesi
Gaziantep

Türkiye’de korona virüsün görülmeye başlanmasının ardından Gaziantep’te Ak Partili Şahinbey ve Şehitkâmil Belediyeleri, virüs tehlikesi bahanesi ile belediye meclislerine basın kuruluşlarını almama kararı almıştı. Bu kararların ardından yaklaşık 2 yıldır basın mensupları meclisleri takip edemiyor ve burada alınan kararları halka duyuramıyordu. Bu şekilde bir nevi halkın haber alma hakkı engelleniyordu.

TBMM VE BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNLERİNDE VİRÜS RİSKİ TAŞIMAYAN BASIN MENSUPLARI, BU İKİ BELEDİYE MECLİSLERİNDE RİSK OLUŞTURUYORDU

Türkiye’de pandemi döneminde basın mensupları başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, muhalefet parti liderlerini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girip gündemi takip ederken, virüs riski taşımıyorlardı. Bunun yanında Gaziantep yerel basınındaki basın mensupları Gaziantep Büyükşehir Belediye meclisini takip ederken risk taşımıyorlardı. Ancak, Şahinbey ve Şehitkâmil Belediye meclislerine risk taşıdıkları için alınmıyorlardı.

TEDBİRLER İYİCE GEVŞETİLDİ

Öyle ki, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile virüs tedbirleri iyice gevşetilmiş, sağlık kuruluşları ve toplu taşıma araçlarının dışında maske takma zorunluluğunun kalktığını belirtmişti.

BUNDAN SONRA AÇILACAK MI?

Virüs tedbirlerinin neredeyse bitme noktasına geldiği bugünden sonra Gaziantep’teki iki merkez belediyenin meclis oturumlarının basın mensuplarına açılıp açılmayacağı merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi