AS_ifc55.jpg

Yaklaşık 20 yıl Şahinbey Belediyesi’nde çalıştığını, daha sonra ise emekli olduğunu söyleyen Hasip Türkmen, kendisi de dâhil 50-60 işçinin sözleşmeden kaynaklı haklarını belediyenin vermediği iddia ederek, sosyal medyaya çekip attığı videolar ile mağduriyetini duyurmaya çalışıyor.



15 Mayıs 2022 Pazar
Gaziantep

Daha önce Şahinbey Belediyesi’nde çalıştığını ve bazı haklarını alamadığı için mağdur olduğunu belirterek, gazetemize ulaşan Hasip Türkmen, yaklaşık 20 yıl Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet vermiş. Daha sonra ise emekli olmuş ve belediyeden ayrılmış. Ancak, belediye ile sözleşme yapacak sendikanın belirlenmesi için yargıya gidilmesi nedeniyle bazı sosyal haklarını alamamış. Türkmen’in iddiasına göre, mahkeme sonucunda belediye ile sözleşme yapan sendika üyesi olan işçiler yaklaşık 6 yıllık geçmiş dönem sosyal haklarını almış. Ama kendisinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50-60 işçi, farklı bir sendikaya üye oldukları için belediyeden haklarını alamamış.

VİDEO ÇEKİP SOSYAL MEDYADA YAYINLIYOR

Belediyeden haklarını alamadığını belirten Türkmen, video çekiyor ve bu videoları sosyal medyada yayınlıyor. Bu şekilde yaşadığı mağduriyeti duyurmaya çalışan Türkmen, siyasetçiler ve milletvekillerine sitem ediyor.

HAKKIMI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM

Şahinbey Belediyesi’nden hakkını alana kadar mücadelesine devam edeceğini belirten Türkmen, paylaştığı videolarında şunları söylüyor:

* Ben Hasip Türkmen olarak, belediyeden ve başkan Tahmazoğlu’ndan hakkımı alana kadar mücadelemi sürdüreceğim ve asla mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Çünkü, biz belediyeye emek verdik. Ancak, verdiğimiz emeğin karşılığını alamadık.

* HAK-İŞ sendikası ile Genel-İş Sendikası arasındaki bir sürtüşmeden dolayı sendikalar mahkemelik oldu. Burada HAK-İŞ sendikasına geçmeyen işçiler, yerlerinden alındı, başka görevlere verildi. Kazma kürek, çöp toplama işine gönderildi. Yerleri değiştirildi.

* HAK-İŞ sendikasına geçenleri ise iyi işlere verildi. Bu yalan değil. Belediyede bunu bilmeyen yoktur. Bu işler hala devam ediyor. Ancak, işçi arkadaşlar korkularından seslerini çıkartamıyor.

* Biz DİSK sendikasında kaldığımız için, Tahmazoğlu haklarımızı vermedi. Neymiş. Sayıştay’a kendisi rapor veriyormuş. Efendim, Sayıştay’a rapor veriyorsanız, bizlerin raporlarını da aynı şekilde verebilirsiniz. Bizim, yani 50-60 kişinin ne suçu günahı var? Onlara nasıl ödeme yaptıysanız, bunlara da aynı şekilde ödeme yapın.

* Biz senden sadece bunu istiyoruz. Biz sendikadan dolayı bu mücadeleyi verirken, yerlerimiz değiştirilirken, sizin yakın akrabanız, elektrikçi ustası olan birisi vardı. Bu kişi hiçbir sendikaya üye değildi. Mahkeme sonucunda bu kişiyi götürüp HAK-İŞ sendikasına üye yaptırdınız ve ödemesini yaptınız. Ayrıca, yine makine ikmal biriminde müdür muavini olarak çalışan, şu anda büyükşehir belediyesinde çalışan arkadaşımıza da aynı işlemleri yaptırarak ödeme yaptırdınız. Bizim, yani DİSK sendikasında kalan işçilerin ne suçu günahı vardı?.

* Tüm işçilerin raporunu Sayıştay’a veriyorsunuz da, sadece bu 50-60 kişinin mi raporunu veremiyorsunuz. Bunu çıkıp kamuoyuna açıklayın.

* Yaptığınız sözleşmeyi hep gizliyorsunuz. Çıkıp açıklama yapıyorsunuz işçilerimiz memnun, haklarını veriyoruz diyorsunuz.  

* Şu gavur dediğimiz İzmirli belediyeler, televizyonlara çıkıp işçilerimize şunu verdik, şunu yaptık diye takır takır söylüyor. Siz neden yaptığınız sözleşmeleri bir televizyonda çıkıp açıklamıyorsunuz? Biz de sizden bu açıklamayı bekliyoruz. Biz sizden hakkımızı istiyoruz. Ve hakkımızı alana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Bunu bilin. Çünkü, biz 6-7 yıl emek verdik. Sizden hakkımızı istiyoruz, sadaka, fitre değil.

* Bu mağduriyetimizi de her platform da paylaşacağım. Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bir karardan dolayı, biz geçmişe dönük bir dava açamıyoruz. O yolu kapatmışlar. Ama biz mücadelemizi sosyal medyada, her platformda paylaşacağız. Bunu böyle bilin.

* Buradan Gaziantep Milletvekillerine sesleniyorum. Bu kadar işçinin alın terine, emeğine el koyan belediye başkanı hakkında çıkıp bir kelime dahi etmiyorsunuz. Bu mu sizin yöneticiliğiniz?

*Sizi Gaziantep’ten vekil seçtik diye gidip Ankara’da oturmayın. Gelin burada vatandaşın sorunu, derdi ile ilgilenin.

* Yarın yine seçim var. Yine seçim olacak. Yine halkın arasına gireceksiniz. Bunlar sizin yüzünüze tek tek söylenecek. Yazıktır, günahtır. Bizler işçiyiz işçi. Bizler hakkımızı, alın terimizi istiyoruz. Sadaka, fitre değil. Biz, harcadığımız emeğin ve mesai saatinin karşılığını istiyoruz.

* Biz diğerleri gibi yalakalık, şakşakçılık, yağcılık yaparak sadaka istemiyoruz. Biz emeğimizi istiyoruz. Sayın Milletvekilleri ne zaman duyacaksınız bu işçilerin sesini? Öyle Ankara’da oturarak, maaş alarak bu işler olmaz. Gelin buraya bu işçilerin haklarını savunun. Neden bu haksızlık oluyor diye sorun. Yok sormazsanız, biz de vatandaş olarak sandıkta size hesap soracağız Bunu bilmelisiniz.  

BELEDİYEDEN BİLGİ ALAMAMIŞTIK

Daha önce mağdur işçilerin gazetemizle irtibata geçmelerinin ardından Şahinbey Belediyesi yetkililerine konuyu iletmiş, konu hakkında alacağımız bilgiler doğrultusunda haber yapmak ve kamuoyuna doğruları aktarmak istemiştik. Ancak, belediye tarafından gazetemize hiçbir cevap verilmemişti. Bu hususu da siz değerli okurlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi