as_IP0xK.jpg

Şahinbey Belediyesi’nin 60 milyon TL harcayarak yaptıracağı okçuluk ve binicilik tesisi tartışılırken, Akkent’te bulunan spor köyünde okçuluk sahasının bulunduğu ve burada da okçuluk eğitimi verildiği öğrenildi. Yani diğer bir deyişle, okçuluk sahasının bulunduğu Şahinbey’e bir de okçuluk tesisi yapılıyor.



29 Mayıs 2022 Pazar
Gaziantep

Gazetemiz, birkaç gün önce, ’60 milyon TL’ye mal olacak olan okçuluk tesisi inşaatı başladı’ başlığıyla yayınladığı haber de, ekonominin zor günler geçirdiği, yoksul vatandaşlara indirimli ekmek kuponu dağıtıldığı Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi’nin 60 milyon TL bütçe ile Yeşilvadi Parkı’nın hemen dibinde yapacağı okçuluk ve binicilik tesisi için inşaat çalışmalarını başlattığını belirtmiştik.

AKKENT’TE OKÇULUK SAHASI BULUNUYORMUŞ

Yaptığımız araştırmalara göre, Yeşilvadi Parkı’nın üst kısmında bulunan ve Şahinbey Belediyesi’ne ait olan Akkent Spor Köyü bulunuyor. Burada farklı spor dalları için sahalar, spor alanları bulunuyor. Burada bulunan sahaların birisinin okçuluk sahası olduğu ve bu sahada talep eden çocuklara okçuluk eğitimi verildiği öğrenildi. Akkent bölgesinde böyle bir saha bulunurken, belediye o sahanın hemen yanı başına bir de okçuluk tesisi yapıyor. Bu tesis içinse milyonlarca TL para harcanacak.

BU İSRAFTAN VAZGEÇİN DİYORUZ

Halkın alım gücünün iyice düştüğü, yoksul vatandaşın ekmek dahi alacak durumunun olmadığı, kentte konut fiyatlarının uçtuğu ve ev sahibi olmanın hayal olduğu bir ortamda, bu ve benzeri israflara son verilmesini ve belediye bütçesinin ciddi hizmetler için kullanılması çağrısında bulunuyoruz.

O PARA İLE KONUT YAPIN

Şu anda kent ve ülkenin en önemli gündemlerinden birisi konut ve kira fiyatlarının yüksek olması. Bu sorunun barınma krizine doğru gidebileceğine dair yorumlar yapılıyor. Ortada böyle ciddi bir sorun varken, okçuluk tesisi için harcanacak 60 milyon TL’nin sosyal konutlar yapmak için kullanılmasını ve yapılacak olan bu konutların, evi olmayan vatandaşlara uygun taksit imkânlarıyla verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir çalışma yapıldığı takdirde, konut fiyatlarının bir nebze de olsa düşebileceğini ve vatandaşın rahat nefes alacağını düşünüyoruz.

 



sd_S361X.jpg 1 / 7

er_6A6Xx.jpg 2 / 7

df_yX0Ic.jpg 3 / 7

as_9mxh5.jpg 4 / 7

we_y87yP.jpg 5 / 7

er_8iOm4.jpg 6 / 7

sd_CQkHQ.jpg 7 / 7




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi