yg_u52e4.jpg

Emlak, çevre temizlik ve ilan ödemelerinin ilk taksitinin son günü yarın. Bugün haftanın ilk iş günüydü ve çoğu vatandaş taksitini ödemek istedi. Ancak, belediyelerin online işlemlerinde sorun çıkması ile vatandaşlar mağdur oldu. Hal böyle olunca borcunu belediyeye giderek ödemek isteyen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.



30 Mayıs 2022 Pazartesi
Gaziantep

Hemen her şeyin dijital ve internet ortamına dönüştüğü günümüzde, belediyelerin alt yapısının bu dönüşüme tam hazırlıklı olmadığı bir kez daha görüldü. Emlak, çevre temizlik ve ilan ödemelerinin ilk taksitinin son günü yarın. Bugün vatandaşlar borcunu ödemek istedi. Ancak, gerek Şahinbey Belediyesi’nin, gerekse de Şehitkâmil Belediyesi’nin internet siteleri çoğu zaman işleme onay vermedi.

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Belediyelerin internet sitelerinin online işlemlere izin vermemesi ve sorun çıkarması nedeniyle vatandaş mağduriyet yaşadı. Hal böyle olunca, vatandaşlar belediyelere giderek işlem yaptırmak istedi. Ancak, yoğunluk nedeniyle belediyelerin önünde kuyruklar oluştu.

BELEDİYELERİN ALT YAPILARI NE KADAR GÜÇLÜ?

Gerek Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gerekse de Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bugün sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, vatandaşlara vergi borçlarını ödeme uyarısı yaptılar. Yaptıkları paylaşımlarda ise ödemelerin online (internet sitesi ortamı) yapılabileceğini söylediler. Ancak, belediyelerin internet siteleri borç ödemeye pek uygun değildi. Yaşanan bu aksaklıklar, belediyelerin online işlemler alt yapısının ne kadar güçlü olduğu ve teknoloji çağına rağmen bu işin alt yapısının güçlendirilmesi için ne kadar ciddi çalışmalar yapıldığı sorularını akıllara getirdi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi