rtf_d3vB6.jpg

Bir yandan 60 milyon TL’ye okçuluk ve binicilik tesisi inşaatına başlayan, diğer yandan ise dün meclisten 25 arsa satışı için karar çıkartan Şahinbey Belediyesi’nin tepki çeken bu uygulaması TBMM’ye taşındı. CHP’li Yılmazkaya, okçuluk tesisinin acelesi mi vardı da belediyelerin arsaları satılıyor? diye sordu.



8 Haziran 2022 Çarşamba
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi, tepki çeken uygulamalarına devam ediyor. Belediye, geçtiğimiz günlerde 60 milyon TL’ye mal olması beklenen okçuluk ve binicilik tesisinin inşaatına başlamış, gazetemiz ise bu duruma tepki göstermişti. Ekonominin dar boğazda olduğu bir dönemde, 60 milyon TL’ye okçuluk ve binicilik tesisi yaptırmak yerine, bu paranın zaruri hizmetler için kullanılmasını, hatta konut ve kira sıkıntısının tavan yaptığı bugünlerde bu para ile konut yapılabileceğini, yapılacak konutların ise evi olmayan vatandaşlara uygun fiyatlarla dağıtılabileceğine dikkat çekmiştik.

DÜN 25 ARSANIN SATIŞI İÇİN KARAR ÇIKARTILDI

Dün yapılan belediye meclisinde, gündem maddelerinden birisi, belediyeye ait bazı taşınmazların satılması ile ilgiliydi. Edindiğimiz bilgilere göre, 25 tane arsanın satışı için dün meclisten karar geçti. Kararın ardından belediyenin arsa satacağını Gaziantep medyasında sadece gazetemiz kamuoyuna duyurmuştu.

MADEM PARAN YOK, OKÇULUK TESİSİNİN ÇOK MU ACİLİYETİ VAR?

Bu gelişmelerin ardından CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine taşıdı. Meclis oturumunda söz alan Yılmazkaya, “Vatandaşın, köylünün, çiftçinin, emeklinin, işsizin borç batağında olduğu, birçok insanımızın icralarla uğraştığı bu kötü ekonomik koşullarda, birilerine hoş görünmek adına 60 milyon liraya okçuluk tesisi yapmak için arsa satmanın ne anlamı var? Sanki ülkede her şey güllük gülistanlıkmış gibi, Şahinbey Belediyesi’nin devletin arsalarını, yani milletin malı olan 25 arsayı satarak bu işlere girişmesi, birilerine yaranmaktan başka bir şey değildir” dedi.  

İSRAF VE YANLIŞ PROJELER YÜZÜNDEN ÜLKE KAYNAKLARINI TÜKETTİNİZ!

Bir taraftan merkezi hükümet, diğer taraftan ise yerel yönetimlerin memlekette satacak yer bırakmadığına dikkat çeken Yılmazkaya, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘İsraf ve yanlış projeler yüzünden, ülke kaynaklarını tüketen ve hazinede para bırakmayan hükümet, milli emlağın, hazinenin, bakanlıkların ve kurumların ne kadar arsası ve arazisi varsa satıyor. Gaziantep’te ise yaşanan israf ve imar yolsuzlukları Antep kamuoyu tarafından da yakından takip edilmektedir. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreç ve vatandaşımızın yaşadığı ekonomik sorunlar göz ardı edilerek, birilerine şirin görünmek adına 60 milyon liraya okçuluk tesisi kurmak için para bulmaya çalışan Şahinbey Belediyesi, para olmadığı için ilçede bulunan 25 arsayı satmak için, belediye meclisinden karar çıkartıyor. Sizlere soruyorum: Madem paran yok, okçuluk tesisinin çok mu aciliyeti var? Belediyenin kaynaklarını, vatandaşın parasını har vurup harman savuran bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir.” dedi.



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi