ok_Co2Au.JPG

Gaziantep Ticaret Odası (GTO),“KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” kapsamında yetiştirdiği 60 Dış Ticaret Profesyoneli genci işverenlerle bir araya getirdi.



9 Haziran 2022 Perşembe
Gaziantep

Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında Gaziantep Ticaret Odası ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında yetiştirilen 60 dış ticaret profesyonelinin işverenlerle buluşmasında konuşan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Bu proje, yıllardır GTO olarak belirlediğimiz bir stratejinin ürünü.” dedi.

GIZ ortaklığıyla yürüttükleri “KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi”nin somut çıktılarının olduğunu, hem üye firmalara hem de gençlere direkt dokunmalarını sağlayan bir proje olduğunu belirten Başkan Yıldırım, “Bu bir tesadüf değildi elbette. Bu proje, yıllardır GTO olarak belirlediğimiz bir stratejinin ürünü… Biz bir vizyon koyduk. Gaziantep’i ülkenin 4 büyük ekonomisinden biri yapmak için çalışacağız dedik. Bu vizyona ulaşabilmek için çalışma alanlarımızı belirledik. Yol haritamızı ve bu yolda yürürken uygulayacağımız stratejilerimizi belirledik. Gaziantep, Türkiye büyümesine en fazla katkı sunan ikinci şehirdir. Bizim büyüme modelimiz ihracata dayalı bir model. Dolayısıyla bu model ne kadar sağlam kurgulanırsa sürdürülebilirliği de o kadar güçlü olacağı bir gerçek. Belirlediğimiz çalışma alanlarından biri de bu gerçekten hareketle dış ticaret oldu. Bu çalışma alanındaki hedefimizi de Gaziantep’i en fazla ihracat yapan ilk 4 il arasına taşımak olarak belirledik.” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: YETİŞTİRDİĞİMİZ GENÇLER FİRMALARIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

Proje ile birlikte genç, dinamik ve pırıl pırıl 60 genci verdikleri kapsamlı eğitimlerle “Dış Ticaret Profesyoneli” olarak yetiştirdiklerini söyleyen ve sahaya çıkmaya hazır olduklarını belirten Tuncay Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün hangi sahada oynayacaklarını belirlemek için buluştuk. Gençlerimizle firmalarımızın eşleşmesini sağlayacağız. Aldıkları eğitimler ile yetkinliklerini artıran, dış ticaret alanında uzmanlaşan gençlerimizin firmalarımızdaki 5 aylık çalışma sürelerini, mali olarak da destekleyeceğiz. Ama ben inanıyorum ki; yetiştirdiğimiz bu pırıl pırıl genç yetenekler, çalışacakları firmalarda gösterecekleri performans ile vazgeçilmez olacaktır.”

30 FİRMAYA DIŞ TİCARET İSTİHBARAT KOÇLUK HİZMETİ, 40 FİRMAYA B2B ORGANİZASYONU

Gaziantep’e kazandırdıkları 60 yeni dış ticaret profesyonelinin yanında proje kapsamında şehre ihracatçı firmalar da kazandıracaklarını ekleyen Yıldırım, “Projemiz ile birlikte 30 firmamıza da  ‘Dış Ticaret İstihbarat Koçluk Hizmeti’ veriyoruz. Ayrıca gıda sektöründen en az 40 firmamızın hedef pazarlarına yönelik alım heyeti organizasyonu kapsamında gerçekleştirilecek B2B etkinliği ile yeni iş bağlantıları kurmalarını, ihracat kapasitelerini arttırmalarını destekleyeceğiz. Her zaman söylüyoruz. Gaziantep Ticaret Odasında Dahası Var… Sizler yeter ki yurt dışına açılmak isteyin. İşletmenizi büyütmek isteyin. Biz profesyonel ekibimiz ile her zaman yanınızda olacağız.” diye ekledi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi