gh_7hJBK.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Halil Uğur, yukarıdaki sözleri söyleyerek, Gaziantep Futbol Kulübü’nün yanlış oyuncu politikasına dikkat çekti.



14 Haziran 2022 Salı
Gaziantep

Gaziantepli sanayicilerin, belediyelerin, kurum ve kurum kuruluşların büyük desteklerine rağmen ligde kalmayı son haftalarda başaran Gaziantep Futbol Kulübü’nün transfer ve alt yapı politikaları eleştiriliyor.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÜNDEM SPOR OLDU

Dün yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda, Gaziantep takımlarının kadın futbol ve basketbolda elde ettiği başarılar konuşuldu. Mecliste başarı elde eden takımların ödüllendirilmesi için madde getirilip, komisyona sevk edilirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Halil Uğur’un Gaziantep Futbol Kulübü’nün yabancı futbolculara ödediği paralarla ilgili sözleri önemliydi.

BİR FUTBOLCUYA ÖDENEN PARALARLA AMATÖRDEN NE MESSİ’LER VE RONALDO’LAR ÇIKAR

Başkan Fatma Şahin, spor şehri Gaziantep sloganı ile belediye olarak kulüplere büyük oranda malzeme ve destek verdiklerini, ALG ve Genç Basketbol takımı olmak üzere, bazı takımların az bütçelerle büyük başarılar elde ettiklerine dikkat çekti. Şahin’in bu sözlerinin ardından söz alan Uğur, ‘’Amatöre verilen desteğin sonucunun nerelere gittiğini hep birlikte görüyoruz. Dün ALG ve Genç basketbol takımının milyonlarca dolar harcayan takımların karşısında Gazi şehrimize nasıl başarılar getirdiklerini hep birlikte gördük. Her zaman söylüyoruz. Gaziantep Futbol Kulübü’nün 14 yabancı futbolcusu var. O oyunculardan sadece birine verilen para, bugün amatörlere verilmiş olsa, inanın dışarıdan futbolcu getirmeye gerek kalmaz. Bizler amatörden ne Messi’ler, ne Ronaldo’lar çıkartırız. Kentimizde böyle bir alt yapı vardır.’’ dedi.

BOZKURT’TA BENZER ŞEYLER SÖYLEMİŞTİ

Gaziantep Futbol Kulübü’nün büyük paralar harcamasına rağmen başarılı olamadığına ve kulübün 300 milyon TL borcu olduğunun söylendiğini belirten gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, kulübün Adil Konukoğlu dönemi de dâhil bugüne kadar gelecek vaat eden bir tane dahi alt yapıdan oyuncu çıkartamadığını, kulübün ve yönetimin alt yapıya önem vermesi gerektiğine dikkat çekmişti.

UMARIZ YÖNETİM ALT YAPI VE GENÇLERE ÖNEM VERİR

Aklın yolu birdir. Bugün Avrupa’da bir futbolcu için 80-100 milyon dolarlar ödeniyor ve kulüpler transferlerden ciddi bir şekilde gelir elde ediyor. Biz de ise son 3-5 yılda Gaziantep FK’da ne alt yapıdan, ne de kulübe gelip yıldızı parlayan bir futbolcu oldu. Bu futbolculara ise büyük paralar ödendi. Özellikle yabancı futbolculara. Şu durumda kimse Gaziantep FK’dan lig şampiyonluğu ya da Avrupa şampiyonluğu beklemiyor. O nedenle, kulübü yönetenlerin ve teknik heyetin alt yapıya önem vermesini, gelecek vaat eden genç oyuncularla yola devam etmesinin hem kente, hem de kulübe faydalı olacağını, şayet böyle yapılırsa, kulübün mali açıdan düzelebileceğini düşünüyoruz. Umarız, bu uyarı ve öneriler dikkate alınır ve temsilcimiz süper ligde kalıcı bir takım olur diyoruz.



ok_g0vwV.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi