ER_xWp2a.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı içerisinde devlet ve özel bankalardan 1 katrilyon kredi kullanması için belediye meclisinden yetki alındı.



18 Haziran 2022 Cumartesi
Gaziantep

BU HABER, YEREL MEDYA DA SADECE GAZETEMİZDE

Fatma Şahin önderliğindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediyeyi akıl almaz şekilde borçlandırmaya devam ediyor. Saltanattan, şatafattan, gezilerden, israf olarak nitelendirilen harcamalardan geri durmayan belediye, bu yıl içerisinde iller bankası, kamu bankaları ve özel bankalardan kredi kullanmak için yetki aldı.

2.5 MİLYAR TL BORCU BULUNUYOR

2021 yılında 231 milyon TL faiz ödeyen Büyükşehir Belediyesi, 150 milyon TL borçlanmıştı. Meclis üyelerinin açıklamalarına göre, 2.5 milyar TL borcu olan belediye, tam 1 milyar TL kredi kullanmak için belediye meclisinden yetki aldı.

KARARIN ALINDIĞI MECLİSTE FATMA ŞAHİN YER ALMADI

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan belediye meclisinin Haziran ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Başkan Fatma Şahin’in katılmadığı meclis oturumunda, gündem dışı madde olarak meclise getirilen madde de, 2022 yılında iller bankası, kamu bankaları ve özel bankalardan 1 milyar TL tutarında iç kaynaklı kredi kullanılması ve kredi sözleşmesini imzalamak için belediye adına başkan Fatma Şahin’e yetki verilmesi hakkında gündem maddesi getirildi. Madde daha sonra gündeme alındı ve teklif karar olarak meclis üyelerine sunuldu. Madde, CHP’li üyelerin red oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

HABER
HABER



okl_6KrEC.jpg 1 / 2

DF_Yz5sc.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi