xf_O25RV.jpg

HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, “On yıl geçti, ancak şehir hastanesinin şu anda kaba inşaatının yüzde 10'u tamamlanabilmiş durumda.” dedi.



18 Haziran 2022 Cumartesi
Gaziantep

Uzun yıllardır yapımı tamamlanamayan ve akıbetinin ne olacağı belli olmayan Gaziantep Şehir Hastanesi, HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul’un gündeminde.  Konuyu TBMM’de gündeme getiren Toğrul,  “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'On dört yıllık hayalim' dediği kamu-özel ortaklığıyla yapılan şehir hastanelerinden biri olan Gaziantep Şehir Hastanesi bin 875 yataklı. Hastanenin ihalesi 2012 tarihinde yapıldı, temeli 27 Aralık 2013 tarihinde atıldı, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılışı yapıldı. Temel atma töreninde alışığız ya, hastanenin yapımını üstlenen firmanın yetkilisini yanına çağırdı ve ‘29 Mayıs 2016 tarihinde teslim edin’ dedi. Üç yıl tanınmıştı, bakın üç yıl. Üç yılda tamamlanması gerektiği düşünülen hastane süreci tam 4 tane Sağlık Bakanı değiştirdi. Ama on yılda hastanenin bugün kabasının yüzde 50'si ya yapılmış ya yapılmamıştır, şu anda da inşaatı durmuş durumda.’’ dedi.

BAKAN KOCA: 2019 YILINDA GELECEK YIL BİTİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ DEMİŞTİ

Eleştirilerini sürdüren Toğrul, ’’Hastane tamamlanmadı fakat, bürokrasi ziyaretçisi hiç eksik olmuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Mart 2019'da dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'le birlikte hastanede incelemelerde bulundu. Bakan Koca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Gaziantep Şehir Hastanesi, İstanbul ve Ankara'dan sonra 3'üncü büyüklükteki şehir hastanemiz ve gelecek yıl bitirilmesini hedefliyoruz.” dedi.

İNŞAATI YAPANLAR SÜREKLİ DEĞİŞTİ

İnşaatı yapan firmaların da sürekli değiştiğine dikkat çeken Toğrul, “Maliyeti 636 milyon euroydu. Yatırım bedeli 636 milyon euro olarak açıklanan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımını Webuild, Kayı İnşaat, Samsung C&T ve Actus Portföy'den oluşan 4'lü bir konsorsiyum üstlendi. Bu firmalar, süreci tamamlayamadıkları için hastanenin yapımını son olarak Rönesans Holding aldı. Fakat ilginç bir durum vardı ki, Rönesans Holding bu işi hiç teslim almamış. Çünkü hiçbir açıklama yapmadı. Fakat daha sonra işi teslim almadığını nereden öğreniyoruz? Birleşim Mühendislik adında bir firma mart kuruyla toplam 590 milyon 409 bin 886 TL'ye ihaleyi kazandığını duyurdu. Rönesans ne oldu? Bilmiyoruz. Gaziantep Şehir Hastanesinde yaşanan sorunlara ilişkin birçok defa Sağlık Bakanlığına soru önergesi verdim ama bugüne kadar verilen hiçbir cevap yok.’’

ANTEPLİ, ‘HASTANEM NEREDE?’ DİYE SORUYOR

Gaziantep'te sağlık özel sektöre devredilmiş, kamu elini ayağını çekmiştir diyen Toğrul, sözlerini şöyle sonlandırdı: ‘’Bugün Gaziantep yerel gazetelerinde Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapım durumuna AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahale edeceği müjdesi verildi. Yani tek adam. Sağlık Bakanı devrede yok, İl Sağlık Müdürü yok. Peki, bu açıklamayı kim yapıyor? İl Sağlık Müdürü. Müdür diyor ki, ‘Cumhurbaşkanımız duruma el koydu.’ Ama on yıl geçti, şehir hastanesi maalesef şu anda dediğim gibi kaba inşaatının yüzde 10'u tamamlanabilmiş. Değerli arkadaşlar, Antepli 'Hastanem nerede?' diye soruyor. Japon firmanın çekilmesinin gerekçesi olarak zemin etüdünün sağlam olmadığı iddia ediliyor. Gaziantep'te sağlık özel sektöre devredilmiş, kamu elini ayağını çekmiştir maalesef.”

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi