AS_wE189.jpg

Şahinbey Belediyesi 60 milyon TL’ye okçuluk ve binicilik tesisi yaptırırken, Ak Parti Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Halil Uğur, Şahinbey’de futbol sahası eksikliğinin olduğunu, önümüzdeki dönem de bu eksikliğin giderilmesini arzu ettiklerini söyledi.



18 Haziran 2022 Cumartesi
Gaziantep

Geçtiğimiz Cuma günü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimi yapıldı. Meclis öncesi spor komisyonu başkanı Halil Uğur, komisyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında meclise sunum yaptı. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu tesis yatırımları hakkında bilgi veren Uğur, ‘’Sporun olduğu yerde, kötü alışkanlık olmaz. Gençlerin kurtuluşunun spor olduğunu her zaman söylüyoruz. Biz de komisyondaki arkadaşlarımızla birlikte, Gaziantep’in tesisleşme de ve sporda geldiği nokta hakkında kısa bir çalışma yapalım, meclisimize bilgi verelim istedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin göreve geldikten sonra, tesisleşme ve spor yatırımı olarak birçok tesis yapıldı. 2020 yılı itibariyle, bu tesislerden 147 bin çocuğumuz faydalandı. Sadece futbol, basketbol ve voleybol değil, tüm branşlarda bu çalışmalar yapılıyor. Ağırlıklı olarak, salon sporları alanında, aktif olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda, 12 spor salonu yapıldı. En önemlisi ise Gaziantep’te spora emek veren, spora katkı sunan insanların isimlerinin bu tesislere verilmesiydi. Bu nedenle, başkan Fatma Şahin’e sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.’’ dedi.

13 YÜZME HAVUZU YAPILDI

Gaziantep merkez ve ilçelerde yapılan yüzme havuzları hakkında da bilgi veren Uğur, ‘’Yine merkez ve ilçelerde toplam 13 adet yüzme havuzu yapıldı. Kapalı spor salonu ve yüzme havuzu ile ilgili çalışmalarımız, önümüzdeki süreçte de, yeni projelerle devam edecektir. Ayrıca, 12 spor tesisinde yaklaşık 33 bin çocuğumuz hizmet aldı. Gaziantep’te, havuz alışkanlığı çok fazla yoktu. Daha sonra yüzmeye ilginin olduğu görülünce, merkez ve ilçelerde toplam 13 havuz yapıldı. Bu havuzlardan ise 20 bin gencimiz faydalandı. Denizi olmayan Gaziantep’ten, zaman zaman dünya şampiyonu çıktığını da buradan belirtmek isterim.’’

FUTBOL SAHASI SAYISININ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR

Spor dalları içerisinde en büyük ilginin futbola olduğunu, bu nedenle futbol sahası sayısının arttırılması gerektiğinin altını çizen Uğur, ‘’Futbol sahaları olmazsa olmazımızdır. Kentimizin nüfusu, bir milyonun altındayken, irili ufaklı yirmiden fazla çim ve toprak sahamız vardı. Daha sonra futbol mu, salon sporlarımı daha yaygın diye tartışmalar oldu. Bugün dünyanın gerçeği futboldur. Bugün bir maça, 30- 40- 50 bin kişi gidiyor. Hatta, uluslararası müsabakalarda ise 100 bin kişinin toplanabildiğini görmekteyiz. Kaldı ki, bir futbol sahasında onlarca kulübe, bu kulüplerin alt yapılarındaki yüzlerce çocuğa, hizmet edebiliyoruz. Onun için, futbol sahalarını eksiltmememiz, tam tersi sayılarını arttırmamız lazım. Komisyon olarak önerilerimizden birisi de, önümüzdeki dönemlerde Gaziantep’e acil olarak, futbol sahalarının yapılmasıdır.’’

ŞAHİNBEY’DE CİDDİ SAHA TALEBİ VAR

Merkez ilçeler içerisinde özellikle Şahinbey’de futbol sahasına ciddi talebin olduğunu ve bu ilçede saha sıkıntısı olduğunun altını çizen Uğur, ‘’Bugün, büyükşehire ait üç futbol tesisinde 5 bin kişinin faydalandığını görüyoruz. Büyükşehirin haricinde, Şehitkamil bölgesindeki futbol tesisleri bulunuyor. Burada da onlarca kulübümüz, yüzlerce, hatta binlerce gencimiz faydalanıyor. Özellikle Şahinbey bölgesinde, futbol sahası ile ilgili ciddi talep var. Ve orada eksiklerimiz var. Bu konuyu belediye başkanımıza hem grup toplantısında, hem de mecliste söyledik. İnşallah, önümüzdeki dönemlerde, orada da futbol tesislerinin yapılmasını ümit ediyoruz.’’ dedi.

24 ÇİM HOKEYİ TAKIMI VARKEN, SADECE BİR SAHA VAR

Gaziantep’te son dönem de, çim hokeyine ilginin arttığını ve şu anda merkez ve Nizip’te 24 takımın olduğunu vurgulayan Uğur, sözlerini şöyle noktaladı: ’’Daha önce Nizip ilçesine gelen bir arkadaşımızın çim hokeyini başlatmasıyla bugün, Gaziantep’te 24 tane çim hokeyi takımı var. Bu takımların içinde 1. ve 2. Lig’de devamlı mücadele eden ve katıldıkları uluslararası turnuvalarda Türkiye ve Gaziantep’in bayrağını dalgalandıran takımlarımız var. Onlara buradan minnettarız ve belediye olarak, onlara her türlü desteği de veriyoruz. Bugün onların içinde dereceye giren takımların ödüllendirilmesi için gündem maddemiz var. Yalnız burada da sıkıntımız var. 24 çim hokey takımımız varken, sadece bir tane büyükşehir belediyesinin yaptığı saha var. Bu takımların antrenman yapacağı, maçlara hazırlanacağı tesisleri yok. Bu takımlar, birkaç tane kapalı salonunu antrenman sahası olarak kullanabiliyorlar. Buraları kullandıklarında da ciddi hasarlar verdiklerini biliyoruz. O nedenle, burada ciddi saha sıkıntımız var.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi