OK_iuWOt.jpg

Geçtiğimiz aylarda fahri trafik müfettişlerinin tutanağı ile yola çıkan Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, gazetemizin aracına 472 TL ceza kesti. Emniyetin adresimize gönderdiği ceza tutanağının ardından, bizde kesilen cezanın hukuki olmadığını belirterek, cezanın iptali için mahkemeye itirazda bulunduk. İtirazımızı değerlendiren Sulh Ceza Hâkimliği, sadece fahri trafik müfettişlerinin tutanağı ile ceza kesilemeyeceğini belirtilerek, kesilen cezayı iptal etti.



21 Haziran 2022 Salı
Gaziantep

Gazetemiz, toplumun genelini ilgilendiren bir hukuk zaferine imza attı. Geçtiğimiz aylarda, gazetenin işlerinde kullandığımız araca, emniyet tarafından bir ceza kesildi. Kesilen ceza tutanağında, Milli Eğitim Bulvarı üzerinde kırmızı ışık ihlali yaptığımız ve bu ihlalin fahri trafik müfettişleri tarafından tespit edildiği belirtilerek, araç plakasına 472 TL para cezası kesildi.

İTİRAZ ETTİK

Daha sonra, emniyetin düzenlediği ceza tutanağı, tarafımıza tebliğ edildi. Tebliğ işleminin ardından, delil olmadan kesilen bu cezanın hukuki olmadığını belirterek, Sulh Ceza Hâkimliği’ne itirazda bulunduk ve bu cezanın iptal edilmesini talep ettik.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİNİN TUTANAĞI TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL

İtirazımızı değerlendiren mahkeme, fahri trafik müfettişlerinin tutanağının tek başına yeterli olmayacağını, somut olarak işlenen ihlalin fotoğraflanması gerektiğini belirterek, itirazımızı kabul etti ve emniyetin kestiği cezanın iptal edilmesine karar verdi.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi