df_4PNSZ.jpg

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde anestezili emar çekilemediği, bu nedenle 7 yaş altındaki çocuklarda emar gerektiği durumlarda doktorların hastaları özel hastanelere yönlendirdiği öğrenildi.



11 Ağustos 2022 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep ve bölgenin en önemli hastanelerinden olan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Son günlerde 200-220 milyon TL borcu olduğu söylentileriyle çalkalanan hastanede, küçük yaştaki çocukların emarlarının çekilemediği öğrenildi.

ANESTEZİLİ EMAR ÇEKİLMİYOR

Özellikle yaşı küçük olan çocukların emar çekimi zor. Çünkü, emar sırasında hareket edilmemesi gerekiyor. Ama küçük çocuklar bu kurala uymadığı için, küçük çocukların emar çekimi, anestezi ile uyutularak yapılması gerekiyor. Ancak, söz konusu hastanede, çocukları uyutacak anestezi personeli olmadığı için, 7 yaş altındaki çocukların çekimi yapılamıyor. Hatta, bu konu da doktorlara uyarı dahi yapıldığı söyleniyor.

EMAR ÇEKİLMESİ GEREKEN HASTALAR ÖZEL HASTANELERE YÖNLENDİLİYOR

Hastanede böyle bir sıkıntı yaşandığı için, küçük yaştaki çocukların emarının istenmesi durumunda, doktorlar vatandaşı özel hastanelere yönlendiriyor ve emarı oralarda çektirmelerini istiyor.

GARİBAN ÖZEL HASTANEDE NASIL EMAR ÇEKTİRSİN?

Hastanede yaşanan bu durum, vatandaşın tepkisine neden olurken, gariban vatandaşların özel hastanelerde hangi para ile emar çektireceği merak konusu. Çünkü, son dönemlerde maliyetlerdeki ciddi artışlar nedeniyle, özel hastaneler, muayene ve diğer işlemlerden aldığı ücretleri ciddi oranda arttırdı. Şu ortamda bir vatandaş, çocuğunun emarı için bir özel hastaneye gittiği takdirde,  en az bin TL para ödemeyi gözden çıkartması gerekiyor.

SIKINTININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ

Gazete olarak, söz konusu hastanede yaşanan bu sıkıntıyı gündeme getiriyor ve yetkililerin bilgisine sunuyoruz. Hayat pahalılığı nedeniyle mevcut durumda geçinemeyen vatandaşın, birde bu şekilde hesapta olmayan masrafların ortaya çıkması ile ekonomik sıkıntılarının daha da artacağını düşünüyor ve bu sorunun en kısa sürede çözülmesini ümit ediyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi