df_0glek.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkâmil ilçesinde bulunan 16 arsanın satışı için meclisten yetki aldı. Bu arsaların üç tanesinin parsellere ayrılan Gaziantepspor tesislerinin alanı olduğu öğrenildi.



14 Ağustos 2022 Pazar
Gaziantep

Kötü yönetim ve kentin sahip çıkmaması nedeniyle kapısına kilit vurularak kapatılan Gaziantepspor’un, şimdi de tesisleri tarih olmak üzere. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Gaziantepspor tesislerinin olduğu alanın imara açılmasının önünü açan bir imar planı yaptı. Bu planı mahkeme iptal etti. Mahkemenin kararına rağmen, belediye yeniden bir plan yaptı ve bu alanı yeniden imara açtı. Yeni planın iptali için yine yargıya gidildi. Ama belediye, planın yargıya taşınmasına rağmen, tesisleri önce parsellere ayırdı, şimdi ise arsalar halinde satışa çıkartacak.

CHP, SADECE GAZİANTEPSPOR’UN ARSALARINA İTİRAZ ETTİ

Geçtiğimiz günlerde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’ne belediyeye ait 16 arsanın satışına ilişkin teklif getirildi. Teklif, belediye meclis üyelerinin çoğunluğunun evet oyu kullanması ile meclisten geçti. CHP’li meclis üyeleri, 16 arsa satışının 13 tanesinin satılmasına itiraz etmedi. Sadece Gaziantepspor’un tesisleri ile ilgili yapılan plan tadilatının yargıda olması nedeniyle, buradaki arsaların satışının yarın sıkıntı yaratabileceğini belirttiler.

OSMAN TOPRAK: YASAL BİR ENGEL YOK

CHP’li üyenin itirazına cevap veren Belediye Başkan Vekili Av. Osman Toprak, arsa satışları ile ilgili yasal bir engel olmadığını belirtti.

BU ARSALAR SATILMAK YERİNE, HALKA HİZMET İÇİN KULLANILAMAZ MIYDI?

Daha geçtiğimiz günlerde bir milyar TL( bir katrilyon) kredi kullanımı için meclisten karar alan büyükşehir belediyesinin, şimdi ise 16 arsayı satacak olması kamuoyunda tepkilere neden olurken, bazı vatandaşlar, ’’Bu arsalar satılmak yerine kreş, sosyal tesis, taziye evi, derslik ve spor alanlarına dönüştürülebilir ve halkın kullanımına sunulabilirdi. Bu karardan vazgeçilmeli.’’ dediler.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi