xc_3w2S6.jpg

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın korumasının 'öğretim üyesi' yapılması nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi bir kez daha Türkiye’ye rezil edildi.



2 Ekim 2022 Pazar
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nde bu kadarına da pes dedirtecek olaylar yaşanmaya devam ediyor. Rektörlüğe Prof. Dr. Arif Özaydın’ın atanmasının ardından skandallarla gündemden düşmeyen üniversite, son olarak ‘özel şartlı’ ilan ile rektörün koruması öğretim üyesi yapıldı.

TÜRKİYE, BU OLAYI KONUŞUYOR

Son skandal habere göre, Gaziantep Üniversitesi 5 Ağustos 2022 tarihinde bir öğretim görevlisi alım ilanı yayınlandı. Ancak ilan için üniversiteye bağlı; ALES puanı şartı olmayan, yabancı dil puanı aranmayan Suriye’deki Cerablus Meslek Yüksek Okulu seçildi.

SADECE İKİ KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Cerablus Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim dili Arapça olmasına karşın, alınacak öğretim görevlisi için Arapça bilme şartı da ilana koyulmadı. En ilginç yanı ise az sayıda kişinin başvurması için alım Cerablus Meslek Yüksek Okulu üzerinden yapılıp, başvuracak kişilere “İHA ticari pilot sertifikasına sahip olma” ve genel kollukta en az 10 yıl mesleki deneyimi bulunma” zorunluluğu getirilmesi oldu.

HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Bu skandal, yerel ve ulusal basında geniş yer bulurken, konu hakkında ne üniversiteden, ne de rektör Özaydın’dan herhangi bir açıklama gelmedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi