mn_H1UEp.jpg

Gaziantep Futbol Kulübü’nde ani bir karar ile kongreye gitme kararı alındı. Bu kararın ardından kulübü borçsuz alan ve bugün 350-400 milyon TL gibi bir borcun içine soktuğu söylenen Başkan Akınal’ın kongrede yeniden aday olmaması ve görevi bırakması bekleniyor.



30 Kasım 2022 Çarşamba
Gaziantep

Cevdet Akınal’ın göreve gelmesiyle mali açıdan zor duruma düşen, futbolcuların hatta çalışanların dahi maaşlarını ödeyemez duruma gelen süper lig temsilcimiz Gaziantep Futbol Kulübü'nde ani bir karar ile kongreye gitme kararı aldı.

KULÜPTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Alınan karar ile ilgili kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Kamuoyunun bilgisine denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü'nün Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nun aşağıdaki gündem ile 15.12.2022 Perşembe günü saat 13:00'de Dernek Merkezi'nde yapılmasına, belirtilen tarihte çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantının 22.12.2022 Perşembe günü saat 13:00'de Dernek Merkezi'nde bu kez çoğunluk aranmaksızın yapılmasına, katılan üyelerin oy birliği ile karar verilmiştir.

1- Açılış ve yoklama

2- Genel Kurul ve Divan Teşkili

3- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

4- Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Okunması

5- Denetim Kurulu Raporlarının okunması

6- Yönetim Kurulunun İbrası

7- Denetim Kurulunun İbrası

8- Yeni Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerin Seçilmesi

9- Yeni Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerin Seçilmesi

10- Dilek ve Temenniler

11- Kapanış

AKINAL YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Takımı Mehmet Büyükekşi’den devralan ve geçen süre zarfında borç batağına götüren, futbolcuların ve çalışanların maaşlarının dahi ödenemediği noktaya getiren mevcut başkan Cevdet Akınal’ın kongrede tekrar aday olmayacağı bilgileri geliyor.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE KULÜP NEREYE GİDİYOR? DEMİŞTİK

Gazete olarak, daha geçtiğimiz günlerde ‘Gaziantep FK nereye gidiyor?’ başlığı ile bir haber yayınlamış, o haberde başkan Akınal’ın kulübü devretme girişimlerinde bulunduğunu, para bulmak için belediyelerin kapısını çaldığını ve olumsuz yanıt aldığını, kulübü büyükşehir belediyesine devretmeyi teklif ettiğini, ancak belediye ve Başkan Fatma Şahin’in bu işe sıcak bakmadığını yazmıştık. Ayrıca, Başkan Akınal’ın kulübe cebinden para harcamadığını belirtmiş, bu kulübünde Gaziantepspor’un düştüğü durumlara düşmemesi için kent yöneticilerin bir an önce kulübe el atması gerektiğini ifade etmiştik.

İŞTE 23 KASIM TARİHİNDE YAYINLADIĞIMIZ O HABER:

GAZİANTEP FK NEREYE GİDİYOR?

Süper Lig temsilcimiz Gaziantep Futbol Kulübü’nde sıkıntılar artarak devam ediyor. Kulübün mali açıdan iyi durumda olmaması ve yönetimsel sıkıntıların arttığı bu dönemde Başkan Akınal’ın kulübü devir etmek için girişimlerde bulunduğu, ancak kimsenin kulübü almaya yanaşmadığı belirtiliyor.

Cevdet Akınal’ın başkanlığa gelmesinin ardından geçen yıl kümede kalmayı son anda başaran, bu sezona iyi başlangıç yapan, ancak sonra haftalarda aldığı üst üste mağlubiyetlerle üst sıralardan kopan Gaziantep Futbol Kulübü’nden gelen bilgiler üzüntü verici.

BELEDİYELERDEN DESTEK İSTEDİ AMA…

Geçtiğimiz aylarda bazı futbolcular, paralarını alamadıkları için federasyona başvurduğu, çalışanların maaşlarının dahi aylarca ödenemediği son dönemde, kulüp başkanı Cevdet Akınal’ın geçtiğimiz günlerde destek için belediyelerin kapısını çaldığı, ancak belediyelerin destek vermeye yanaşmadığı belirtiliyor.

KULÜBÜ DEVRETMEK İSTİYOR

Ayrıca, Akınal’ın büyükşehir belediyesine gidip takımı belediyeye vermeyi istediği, ancak bu isteğin olumlu karşılanmadığı söyleniyor.

AKINAL CEBİNDEN PARA KOYMUYOR

Takım hakkında görüştüğümüz ve kulüple irtibatlı olan bazı kişilerin Başkan Cevdet Akınal’ın cebinden kulübe para aktarmadığı belirtiliyor. Şayet durum öyleyse, Akınal takıma destek vermeyecekse kulübü neden aldığı, neden başkanlık koltuğuna oturduğu ise merak konusu

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER NE OLACAK?

Kulübün geleceğine dair kimseden çok fazla umut yok. Kulüp içerisindeki çalışanlardan yöneticilere kadar kimsenin geleceğe umutlu bakmadığı, bu sezon takımın ligde kalmasının bile zor gibi gördükleri söyleniyor.

KARAGÜMRÜK DEPLASMANINA BAŞKAN DÂHİL KİMSE GİTMEDİ

Yine edindiğimiz bilgilere göre, son oynanan Karagümrük maçına başkan Cevdet Akınal dâhil çoğu yönetici gitmedi. Sadece üç yönetici yer aldı. Bu durum, kulüp kaderine mi terkedildi? sorularını akıllara getirdi.

CEVAP GELMEDİ

Yayınladığımız bu haber öncesinde geçtiğimiz günlerde başkan Cevdet Akınal’dan bu konuları doğrulatmak ve kulübün borcunu öğrenmek için randevu talep ettik. Fakat talebimizle ilgili dönüş olmadığı için, elimizde var olan bilgileri haberleştirmek zorunda kaldık. Bu bilgiyi de kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

BU TAKIMDA MI GAZİANTEPSPOR DURUMUNA DÜŞECEK?

Takımın bugün ödenemeyecek kadar bir borcu olduğu, bu borcun ise 350-400 milyon TL arasında olduğu söyleniyor. Ama ne başkan Akınal, ne de diğer yöneticiler, çıkıp kulübün mali tablosu ve borcuyla ilgili kamuoyuna net bilgilendirme yapmıyor. Başkan ve yönetimin böyle bir tavır takınması durumun iyi olmadığını ve gelecekte ciddi sıkıntılar yaşanabileceği endişelerini arttırıyor. Kentin en büyük vitrinlerinden olan futbol kulübüne kentin önde gelenlerinin el atmasını, bu kulübün de Gaziantepspor gibi yok olup gitmemesi için kent yöneticilerinin harekete geçmeye davet ediyoruz. Şayet bu takımın da Gaziantepspor’un durumuna düştüğü takdirde spor kenti diye övündüğümüz Gaziantep’in büyük bir kayıp yaşayacağının bilinmesini isteriz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi