mn_40TJR.jpg

URAP tarafından Türkiye ve dünyanın en iyi üniversitelerin sıralaması açıklandı. Sıralamada Gaziantep Üniversitesi'nin hem Türkiye’de, hem de dünya genelindeki üniversiteler arasında gerilemesi kentimizde üzüntü ile karşılandı.



30 Kasım 2022 Çarşamba
Gaziantep

Rektör Arif Özaydın döneminde üniversite olma yolundan her geçen gün uzaklaşan Gaziantep Üniversitesi’ndeki gerileme, verilere ve sıralamalara yansımaya devam ediyor. URAP (University Ranking by Academic Performance) 2022-2023 Türkiye ve dünyanın en iyi üniversitelerini açıkladı. Sıralamaya Türkiye’den ilk 1000’e giren üniversite sayısı 9 olurken, bu üniversitelerin arasında Gaziantep Üniversitesi yer almadı.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTE TÜRKİYE’DE 41’E, DÜNYADA İSE 1728’E GERİLEDİ

Sıralamaya bakıldığında kentimizin en büyük üniversite olan Gaziantep Üniversitesi’nin durumu üzücü. 2019-2020 yılında Türkiye'deki üniversiteleri arasında 32’ci sırada yer alan GAÜN, 2022-2023 yılında 41’inci sıraya geriledi. Gerileme sadece Türkiye geneliyle de sınırlı kalmadı. 2020 yılında 1586'ncı sırada yer alan üniversite, 2022-2023 yılında 1728’nci sıraya geriledi.

BAŞARISIZLIĞIN EN BÜYÜK ETKENLERİN BAŞINDA REKTÖR ÖZAYDIN VE YÖNETİMİ GELİYOR

Gaziantep Üniversitesi’nin özellikle son yıllarda ciddi şekilde gerilemesinde şüphesiz en büyük payın rektör Arif Özaydın ve yönetiminin olduğu belirtiliyor. Çünkü, Özaydın'ın üniversite yönetmenin dışında siyaset, köprü açılışı, dernek yemekleri, fide ve tohum dağıtım töreni, siyasetçilerin esnaf gezilerine eşlik etmesi ve bakan karşılama törenlerine katılması, yardımcılarından Ayşe Balat’ın ise yeri gelip belediye başkanının mikrofonunu tutması, bazı hocalara baskı, mobbing uygulaması iddiaları, adaletsiz ve taraflı yöneticilik tutumu sergilemesi ve bazı akademisyenlere sudan sebeplerle üniversitenin soruşturma açması gösteriliyor.

NOT: URAP Araştırma Laboratuvarı 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. URAP'ın amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi