zz_ihB8Z.jpg

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Gaziantep’te ve ülkemizde her geçen gün artan sağlıkta şiddet olaylarına tepki gösterdi. Şiddet olaylarının yalnızca insan kalitesine bağlanmaması gerektiğini belirten Demirci, şiddet olaylarına karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.



23 Eylül 2020 Çarşamba
Gaziantep

Son yıllarda artan sağlıkta şiddet olayları pes dedirtti. Pandemi sürecinde, sağlığımızı korumak adına canla başla çalışan, sağlıkçıların uğradığı şiddet tepki çekiyor. Salgın ile birlikte önemli daha da artan sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet, yıllardır tartışılan sağlıkta şiddet olayları ve şiddet yasası yeniden gündeme geldi.

SAĞLIK OKURYAZARLIĞI ARTIRILMALI

Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, şiddet olaylarına karşın yeterli önlemin alınması gerektiğini söyledi. Demirci, “Acilde, poliklinikte, ambulansta, Aile Sağlığı Merkezi’nde, eczanede, sağlıkçıya rutinleşen şiddet yalnızca insan kalitesine bağlanmamalı. Güvenliği arttırmak, söylemleri öfkeden uzak tutmak, sağlık okur yazarlığını arttırmak, şiddeti en ağır ve kısa sürede cezalandırmak da gerekli” diye konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi