Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Burada yapılan ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulunan Kılıç, Deliklitepe sosyal tesisinin Oğuzeli’ne renk kattığını belirterek, “Biz burada 7 yıldan beri yaptığımız çalışmalarımızın en son projesinin içerisinde bulunmaktayız. Seyir tepesi Deliklitepe burası. Burası Barak ovasına Oğuzeli ovasına hâkim olan bir tepedir. Havaalanını yukarıdan gören en yüksek alanımızdır. Tabi burası bizim gençlikten beri hayallerimizdi buranın doğal güzelliği tarih ve kültürel yapısını daha çok değerlenmesi gerektiğine inanıyorduk. Bu benim seçim vaatlerimden bir tanesiydi. Allaha şükürler olsun bu sözümüzü gerçekleştirdik” dedi.
“EZOGELİN VE BARAK KÜLTÜR MERKEZİ KURDUK”
Ezogelin ve Barak Kültür Merkezi kurduklarını ifade eden Kılıç, açıklamalarına şöyle devam etti:
* Ezogelin üstüne türküler yazılmış, filmler çekilmiş bir değerimizdi. Biz bunu da hem ülke hem de Gaziantep düzeyinde tanıtmak için buraya Ezogelin ve Barak Kültür Merkezi kurduk. Geleneksel mimariye uygun şekilde yaptık. Bunu yaşatmak için bir Ezogelin bebek yarışması düzenledik.
* Ürünlerinin katma değerlerini yükseltmek için Nar atölyesi kuruduk. Buradaki vatandaşımızın ürettiği ürünleri de değerlendirmek istedik. Katma değerini arttıralım istedik. Buranın geçim kaynağı kurutmalık, nar ve nar ekşisi bunun içinde bir nar atölyesi kurduk. Oğuzeli Hanımeller adı altında kurduk. Burada yetişen ürünleri Oğuzeli’nin becerili kadınları üretiyor. Nar ekşisini kendimiz üretiyoruz. İddia ediyorum Türkiye’de eşi ve benzeri yoktur. Nar ekonomik değerini kaybettiği için herkes nar ağacını sökmeye başlamıştı. Bizim bu atölyeyi kurma amacımız bu ağaçların sökülmesini engellemek, ekonomik değerini arttırmaktı. Nar geçen yıla göre 2 kat arttı.
* Göreve geldiğimizde sadece bir sosyal tesisimiz vardı. Bu sayıyı 23’e çıkarttık. Şuanda Oğuzeli’nde nüfusu 400’ün üstünde olupta sosyal tesisi olmayan mahalle kalmadı. Oğuzeli’nin Gaziantep’e katma değer sağlayacak, vizyonuna değer katacak projeler ürettik, üretmeye devam ediyoruz.
* Gaziantep’teki tüm mobilyacıları 1 milyon 300 bin bir alanda kurulacak olan mobilyacılar sanayi sitesine getirmeyi planladık. Planlar hem ilçe hem de büyükşehir belediyesinden geçti. Gaziantep’teki bütün mobilyacıları buraya getirmeyi planlıyoruz. Burada yaklaşık 300 tane işletme öngörüyoruz. 3 bin ila 5 bin arasında bir iş istihdamı sağlanacak. Bu proje Türkiye düzeyinde yapılmış en güzel proje olacak. Buranın ismi mobilya kent olacak. Alışılagelmiş sanayi sitelerinden farklı bir yapısı olacak. Girişinde 50 bin metrekarelik bir mobilya AVM olacak.
* Kentsel dönüşümle Oğuzeli’nin çehresinin değişecek. İlçe genelinde 35 bin metrekarelik bir alanda TOKİ ile birlikte kentsel dönüşüm uyguluyoruz. Şuanda vatandaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gerçekleştiği takdirde, Oğuzeli’nin görünümü çok daha farklılaşacak.
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.