GAÜN’de skandallar bitmek bilmiyor. Rektörlüğe Arif Özaydın’ın atanmasının ardından Türkiye’de en çok skandalın yaşandığı üniversite olarak anılan üniversite, yeni bir skandala daha imza attı. Daha önce patlak veren Botoks vurgunu olayını ortaya çıkartanlardan birisi olan Prof. Dr. Semih Giray’ın başına gelmeyen kalmadı.
SORUŞTURMA AÇILDI, PROFESÖRLÜK ÜNVANI ELİNDEN ALINDI
Olayın kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından harekete geçen üniversite yönetimi, önce Prof. Dr. Semih Giray hakkında profesörlük unvanını hak etmeden elde ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Daha sonra disiplin kurulu üç defa toplandı. Ancak Giray’a ceza vermeyi gerektirecek bir gerekçe bulamadı. Sonrasında ise disiplin kurulu kararı, Giray’a tebliğ edildi.
DİSİPLİN KURULUNDAN İSTENEN KARAR ÇIKMAYINCA, ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ DEVREYE GİRDİ
Disiplin kurulunun her defasında ceza vermeye gerek yoktur dediği Giray için, daha sonra üniversite yönetimi devreye girdi. Alalece üniversite yönetimi toplandı. Toplantıda, söz konusu ismin profesörlüğünün iptal edilmesi oylamaya sunuldu. Oylamada, tıp fakültesi dekanı alınan karar şerh düşerek, karara katılmadığını belirtti. Böylece, oy çokluğu ile karar alındı ve uygulanması için hastane başhekimliğine gönderildi.
İNTİKAM ALINMAYA ÇALIŞILIYOR
Üniversite yönetiminin almış olduğu bu kararın hukuksuz olduğunu belirterek, yargıya başvuran Prof. Giray, ‘’İlaç yolsuzluğundan dolayı soruşturma geçirenleri korumaya alan ve soruşturmalarını kapatan rektörlük yönetiminin, bu yolsuzluğun ortaya çıkmasına katkıda bulunanlara bu şekilde baskı uygulaması, haksız soruşturmalar açması ve hatta hukuksuz ve yetkisiz bir şekilde profesörlük unvanını elinden almaya kalkması, üniversitelerdeki hukuksuzluğun geldiği son noktadır.
Şimdi soruyorum sizlere: Ülkesi için bilim dışında bir şey yapmayan bu saygın bilim insanlarına kim sahip çıkacak?
Neden usulsüzlük ve yolsuzluk yapanlar sürekli korunurken, usulsüzlüklerin ortaya çıkması için mücadele eden ve alanında başarılı, saygın bilim insanları bu kadar yıpratılıyor?
Bu saygın akademisyenler, bizzat üniversite üst yönetimleri tarafından baskı ve şiddete maruz bırakılarak, üniversiteden ayrılmaları için zorlanarak ne amaçlanmaktadır? Tüm bu olanlar karşısında YÖK ve atayıcı kurumlar neden sessiz kalmaktadır?
Sağlıkta şiddetin gündemde olduğu bu dönemde bu tarz uygulamalar mobbingtir ve ayrıca bir şiddet eylemidir.’’ dedi.
CHP’Lİ YILMAZKAYA, YAPILAN HAKSIZLIĞA TEPKİ GÖSTERDİ
Yaşanan bu gelişmelerin ardından, CHP Gaziantep Milletvekili ve aynı zamanda doktor olan Bayram Yılmazkaya, Prof. Dr. Semih Giray’a haksızlık yapıldığını belirtti. Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Yılmazkaya, şunları söyledi:
* Gaziantep Üniversitesi Yönetim Kurulu, kendisini YÖK Disiplin Kurulunun üstünde bir makam olarak görüp yetkisiz bir karar vererek, Antepli hemşerilerime yıllardır can vermeye çalışan inme merkezi kurucusu hocamızı yetkisiz bir şekilde suçlayıp, yetkisiz bir şekilde unvanını kaldırmıştır.
* Yarın size YÖK’ün disiplin kurulu varken siz nasıl böyle bir iş yaparsınız? diye sormazlar mı?
* Koca koca hocalar, aldığınız bu yetkisiz kararla güldürmeyin kendinize. Kendi üniversitenizdeki disiplin ve soruşturma kararını bile yerine getirmeyerek keyfi kararlalar veriyorsunuz.
* Memlekette bu kadar sıkıntılar var iken bu keyfi karar nereden çıktı, amacınız ne anlamış değiliz.
* Tıp Fakültesinin Disiplin Kurulunca yürütülen soruşturmada herhangi bir cezai işlem yapılmayan Prof. Dr. Semih Giray’ı kimler ne için hedef almıştır?
Bu keyfi uygulamanın yakından takipçisiyiz.
@gaziantepUniv @erolozvar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.