as_UF04u.jpg

Gaziantep terör bölgesi kapsamında yer almadığı için, kentimizde görev yapan polislerin maaşları düşük oluyor. Kentimizde ev kiraları ve hayat pahalılığı olduğu için, çoğu polis Gaziantep’e tayin istemiyor. Polis sayısı yetersiz olunca, kentimizin asayiş ve olaylara müdahalelerde eksiklik yaşanıyor.



29 Eylül 2022 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep, nüfus yoğunluğu, jeopolitik konumu ve asayiş olaylarının yüksek olduğu illerin başında geliyor. Kentin huzur ve güvenliği önem arz ediyor. Ancak, Gaziantep’in pahalı şehir olması nedeniyle, polisler, kentimize gelmek istemiyor. Hal böyle olunca, bu durum emniyette personel eksikliğine neden oluyor ve sahada polis ekip sayısı eksikliği yaşanıyor.

TERÖR PARASI İÇİN POLİSLER ÇEVRE KENTLERİ TERCİH EDİYOR

Öyle ki, Gaziantep, terör bölgesi kapsamında yer almıyor. Ancak, Gaziantep’in çevresinde bulunan Hatay, Kilis, Şanlıurfa gibi kentler, terör bölgesi kapsamına giriyor. Terör kapsamına giren kentlerde görev yapan  polisler, diğer bölgelerdeki polislerden yaklaşık 2 bin 500 TL daha yüksek maaş alıyor. İşte bu nedenle, polisler Gaziantep yerine, yukarıda adını saydığımız kentlere tayin istiyor ve oralarda görev yapıyor.

BU SORUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI

Elbette Gaziantep’in terörle anılan bir kent olarak anılmasını bizlerde istemeyiz. Ancak, hayat pahalılığından dolayı memurlar ve polisler, Gaziantep’te görev yapmak istemiyor. Kentimizin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için, polis sayısının artması ve tayin isteyen polislerin Gaziantep’e gelmesini sağlayacak adımlar atılması gerekiyor.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi