df_572k5.jpg

Gazetemize ekonomik yaptırımlar ve yıpratma adımları kaldığı yerden devam ediyor. Geçmiş yıllarda Gaziantep’te büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkâmil belediyeleri ve Gaziantep Üniversitesi’nin yaptığını şimdi ise Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Sanko Holding yaptı ve gazetemizin aboneliklerini iptal etti, ilanlarını kesti.



20 Nisan 2024 Cumartesi
Gaziantep

Gazeteciliğin yapılmasını istemeyen, halka doğruların ve gerçeklerin aktarılmasından rahatsız olan güçler, istemedikleri istikametten giden ve ön plana çıkan herkesi susturma ve yıpratma yoluna gidiyor. Uzun yıllardır Gaziantep’te, gerçeği saptırmadan her ortamda yazan ve halkın haber alma hakkına katkı sunan gazetelerin başında gelen gazetemiz, doğruları ve gerçekleri yazmanın bedelini ödemeye devam ediyor.

SON HALKA GTO VE SANKO OLDU

Geçmiş yıllarda başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri, gerçekleri yazdığımız için uzun yıllar gazetemizin aboneliğini iptal etmiş, ilanlarını kesmişti. Son dönemde belediyeler, bu tutumu biraz gevşetirken, daha sonra Gaziantep Üniversitesi’de, ‘Botoks vurgunu’ iddialarını yazmamızın ardından sebepsiz yere gazetemizin aboneliğini iptal etmişti. Medyanın tamamına yakınının zor günlerden geçtiği ve ayakta durmak için her türlü çabayı gösterdiği bir dönemde, gazetemize ekonomik ambargo son olarak Gaziantep Ticaret Odası(GTO) ve Sanko Holding ile devam etti.

ABONELİKLERİMİZ ÖDENMEDİ, İLAN VERİLMEDİ

Gazetemizin kuruluşundan bu yana yaklaşık 14 yıldır haberlerini yayınlatma karşılığında gazetemize cüzi bir abonelik ücreti ödeyen ve bayramlarda ilan veren ticaret odası ve Sanko Holding, bu yıl gazetemize abonelik ödemesi yapmadı. Son olarak, çoğu gazeteye bayram ilanı veren bu iki kuruluş, gazetemize ilan göndermedi. Bayramdan sonra iki kurum ile yaptığımız görüşmelerde, abonelik ve ilan listelerinde gazetemizin adının olmadığını, bu nedenle ödeme yapılmayacağı belirttiler.

GTO BAŞKANI VE YÖNETİMİ, GERÇEKLERİ YAZMAMIZDAN MI RAHATSIZ OLDU?

Geçmiş yıllarda önemli bir işlev yürüten ticaret odası, Tuncay Yıldırım’ın başkanlığa gelmesinin ardından çeşitli olumsuzluklarla anılmaya başladı. Bu olumsuzlukların içinde ise FETÖ borsası, Yılmaz Öztürkmen’e kumpas kurulması vs. geliyordu. Başkanın adı bu olaylarla anılırken, Yıldırım, konu hakkında hiç konuşmadı ve bu durumu yalanlamadı, reddetmedi. Bunun yanı sıra, son yıllarda pandemi ve ardından meydana gelen depremde üyelerine gereken desteği vermeyen oda, üyenin parası ile geçtiğimiz yıl meclis üyelerini 7 gün süren ve üç ülkeyi kapsayan geziye götürmüş, bununla da kalınmamış, İstanbul’da bulunan ‘Demokrasi adası’ (eski Yassı ada)na gidimiş ve orada meclis toplantısı yapılmıştı. Gazetemiz ise üyenin parasının buralara harcanmasının doğru olmadığını söylemiş, bu gelişmeleri haber yaparak, kamuoyuna duyurmuştu.

GASTRONOMİ UYGULAMA RESTORANI

Tuncay Yıldırım ve Uğur Acıoğlu yönetimindeki odanın en büyük tepki çeken işlerinden birisi ise ‘Gastronomi uygulama merkezi’ (GAGA) olmuştu. Başta Gaziantep Üniversitesi olmak üzere, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gastronomi ve mutfak sanatları üzerine eğitimler, çalışmalar yapıyor ve bu merkezlerde aşçı, şef ve kalifiye eleman yetiştiriyordu. Daha sonra aynı işe Gaziantep Ticaret Odası da soyundu. İpekyolu üzeri, Başpınar istikametinde bulunan ve özel bir işletmenin yerini satın alan oda, buraya milyonlarca TL para harcayarak, güya eğitim merkezine çevirdi. Gazetemiz de bu gelişmeyi kamuoyuna duyurdu ve gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, buraya ne kadar para harcandığını bilgi edinme kanunu çerçevesinde odaya sordu. Ancak, odadan cevap verilmedi.

YEME İÇME VE PAHALILIK MESELESİ

Gazetemizin gündeme getirdiği konulardan bir diğeri ise yeme içme sektöründeki pahalılık. Son yıllarda Gaziantep, yeme içme fiyatlarında neredeyse Türkiye’nin en pahalı şehri haline geldi. Bu durum hemen herkesin, tüm kesimlerin tepkisini çekiyordu. Bu durumun düzeltilmesi için başta ticaret odası olmak üzere, lokanta işletmecisi olan başkan vekili Uğur Acıoğlu, üzerine düşeni yapmamış, bu konuda elini taşın altına koymamıştı. Hal böyle olunca, gazetemiz zaman zaman bu konuyu eleştirmiş, ticaret odasına üye olan çoğu işletmenin yüksek fiyata baklava, katmer, kahke, simit, beyran, kele paça, kebap sattığını, bu durumunda tepki çektiğini yazmıştı. İşte bu haberlerimizin ardından oda aboneliğimizi iptal etti, ilanlarımızı kesti. Odanın basın yayın birimindeki personellere, neden böyle bir tasarrufa gidildiğini sorduk. Aldığımız cevap, ’Yönetimin kararı’ oldu.

TÜRKİYE’DEKİ MEDYAYA İLAN DAĞITAN SANKO HOLDİNG…

Gaziantep ve Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birisi olan Sanko Holding, son birkaç yıla kadar prestijini gerek Gaziantep’te, gerekse Türkiye’de güçlü bir şekilde sürdürüyordu. Ancak, son birkaç yılda işler tersine dönmeye başladı. Holdingin başına Adil Konukoğlu’nun geçmesi, FETÖ meselesi derken, son dönemde yerel medyaya verilen abonelik ve ilan desteği iyice azalmıştı. Herkes Sanko Holding ve ailedeki sessizliğin nedenini ve eski gücünü kaybetmesini konuşurken, araya Gazikent’teki fabrika yerinin imarının değiştirilmesi meselesi girdi.

SON İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİ HABERLEŞTİREN SADECE GAZETEMİZ OLMUŞTU

Holdinge bağlı iplik üretim fabrikası olarak hizmet veren Gazikent bölgesindeki devasa alanın imarı belediye meclislerinde değiştirildi. Yapılan değişikliklerle, o alanın konut ve ticari alana dönüştürülmesinin önü açıldı. Bu durum tepki çekti ve CHP, bu imar değişikliğini dava etti. Daha sonra mahkeme, bu plan değişikliğini iptal etti. Mahkeme böyle bir karar verince, geçtiğimiz yıl meclislerde yeni bir plan yapıldı ve o arazinin imarı yine değiştirildi. Önceki plan değişikliğinde olduğu gibi, son plan değişikliğini de haberleştiren ve kamuoyuna duyuran gazetemiz oldu. İşte bu sürecin ardından, bu yılın başından itibaren her şey değişti ve holding tarafından gazetemizin aboneliği iptal edildi, ilanları kesildi.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Kurulduğu günden beri gerçekleri yazdığı ve halk gazeteciliğini benimsediği için ağır bedeller ödeyen, ekonomik yaptırımlara uğrayan ve bu yolla sesi kısılmaya çalışılan gazetemiz, uzun yıllardır zor günler geçirmesine rağmen çizgisinden ve halk gazeteciliğinden vazgeçmedi ve bugünlere geldi. Son olarak bu iki kuruluşun ekonomik ambargoları bizleri biraz daha zor duruma sokacak. Ancak, şartlar ne olursa olsun, doğruları yazmaktan ve halk gazeteciliğinden asla taviz vermeyeceğiz ve Allah’ın izniyle yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

BİZİM İÇİN DOĞAL SONUÇLAR

Konu hakkında konuşan ve özellikle ticaret odasının gazetemize karşı böyle bir tutum içerisine girmesini çocukça bir hareket olduğunu söyleyen gazetemiz kurucusu ve sahibi Mehmet Bozkurt, ’’Memleketin bunca problemi varken, oda yönetiminin gazetemiz ile ilgili karar alması ve bize ekonomik yaptırım yapması gülünç bir durum. Bugün piyasa, sanayi, iş dünyası, şirketler, esnaf, halk, herkes perişan durumda. Bu duruma kafa yorması ve sıkıntılara dikkat çekmesi gereken ticaret odasının işi gücü bırakıp, bizim abonelik işiyle uğraşması utanç verici. Biz gazeteyi kurduğumuz günden beri hep bu ambargo ve yok etme politikalarına maruz kaldık. Ama pes etmedik ve mücadeleden vazgeçmedik. Herkes eteğindeki taşı döksün ve yönünü belli etsin. Şartlar ne olursa olsun, çizgimizden, halk gazeteciliğimizden, doğruları yazmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Zaten bu işi abonelik ve geçim kapısı olarak görsek, hiç kimseyi eleştirmez, ‘Gelen ağam, giden paşam’ anlayışı ile devam eder, mevcut düzendekiler gibi köşeyi dönmeye bakardık. Ancak, bizim niyetimiz, bu işten para kazanmak ve zengin olmak değil, bu ülkede ve kentte, gerçekleri ve hakikatleri söylemek, ‘kral çıplak’ diyebilmek. İnşallah, daha güçlü gazetecilik yaparak, yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Allah büyüktür.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi