k_VSFUi.jpg

Birkaç gün önce İnönü Caddesi’ndeki kirlilik nedeniyle Türkiye gündemine oturan Gaziantep, bugün de Sacır bölgesinde sokağa atılan kurban derileri nedeniyle yine gündem oldu. Büyükşehir belediyesi yetkilileri, Şehitkâmil Belediyesi’ni sorumlu tutarken, yüzlerce deriyi yol kenarına kimlerin attığı ise merak konusu.



17 Haziran 2024 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep, olumsuzluklarla Türkiye gündeminde yer almaya devam ediyor. Birkaç gün önce, Suriyelilerin yoğunlukta olduğu İnönü Caddesi’ndeki kirli görüntü ve çöplerin videosu, sosyal medyaya düşmüş ve kentimiz açısından kötü imaj oluşmuştu. Kent yöneticileri, bu imajı düzeltmeye çalışırken, bir tepki çeken görüntü ise bugün ortaya çıktı.

SACIR’DA, YÜZLERCE DERİYİ ORTALIĞA ATTILAR

Bugün sabah saatlerinde ise Şehitkâmil ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sacır bölgesinde, sokağa atılmış yüzlerce deri ve kurban atıklarının olduğu video sosyal medyaya düştü. CHP’li Hasan Şencan, ‘‘Burası Afganistan değil, burası Gaziantep. Denetimsizlik sonucunda insanlar yol kenarına kurban derisi yığını yapabiliyor. Bu görüntüler bu şehre yakışmıyor’’ dedi.

Ancak, CHP’li Şencan’ın sözünü ettiği bölge, CHP’li Umut Yılmaz’ın yönettiği Şehitkâmil Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer alıyordu.

BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİTKÂMİL EKİPLERİNE DESTEK VERDİ

Çirkin görüntülerle ilgili sosyal medyada tepki yağınca, Şehitkâmil Belediyesi ekipleri harekete geçti ve kirli görüntülerin ortadan kalkması için yoğun çaba gösterdi. Şehitkâmil Belediyesi ekiplerine, büyükşehir belediyesi de araç ve personel desteği verdi. Hızlı bir çalışmanın ardından bölge deri ve atıklardan temizlendi.

DERİ VE PİSLİKLERİ KİM ATTI?

Gaziantep açısından oldukça çirkin ve tepki çeken görüntülerin yaşandığı bölgede, dericiler, kurban satışı ve kesimi yapan işletmeler var. Yüzlerce deri ve kurban atığını rastgele yola kimlerin attığı ise merak konusu.

İKİ BELEDİYEDEN DE HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Konu hakkında gerek büyükşehir belediyesinden, gerekse de Şehitkamil Belediyesi’nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Kamuoyu, bu görüntülere sebebiyet verenlerin bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.



mn_RQ4GE.jpg 1 / 8

df_R7xB7.jpg 2 / 8

fh_4b1L1.jpg 3 / 8

mn_A5ZA6.jpg 4 / 8

bv_NV63A.jpg 5 / 8

lok_gkCT9.jpg 6 / 8

lo_4R6dK.jpg 7 / 8

mn_kJi00.jpg 8 / 8

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi