cv_mRDk2.jpg

Gaziantep Üniversitesi’nde yeni rektörün kim olacağı merak konusu. Mevcut rektör Arif Özsağır, yeniden atanmak için başvuru yaptı. Ancak, Özsağır’ın yeniden atanmadan önce, üniversitedeki iddialar, söylentiler ve dedikodularla ilgili, kamuoyunu aydınlatması gerekiyor.



11 Eylül 2024 Çarşamba
Gaziantep

Son 4 yılda, Gaziantep Üniversitesi adeta yıkıma uğratıldı. Bunun baş sorumlusu ise mevcut rektör Arif Özsağır. Özsağır dönemi, üniversitenin en çok skandalın ve olumsuzluğun yaşandığı bir dönem olarak tarihe geçti. Özellikle, son günlerdeki gelişmeler ise tüm kamuoyunun tepkisini çekerken, rektör Özsağır, bu gelişmelerin neredeyse tamamına yakınına sessiz kaldı. Sorulan sorulara, yazılan yazılara, yapılan haberlere cevap vermedi.

ÜNİVERSİTE VAKFINDA NELER OLUYOR?

Son günlerin en önemli gelişmelerinden birisi, üniversite vakfı ile ilgili. Söylentilere göre, üniversite vakfı kurucu üyeleri, geçen yıl vakıftan yapılan bazı ödemelerden dolayı, hesapları ve defterleri onaylamadı. Vakıf bütçesinden, kaçak inşaat için profil ve malzemeler alındığı, bunun için bir firmaya 3 milyon TL ödeme yapıldığı, yine vakıftan bir müteahhide 1 milyon 600 bin TL ödeme yapıldığı, bu ödemeler nedeniyle kurucu üyelerin, vakıflar genel müdürlüğünden müfettiş talep ettiği, geçtiğimiz günlerde vakıfın defter ve harcamalarını incelemek için müfettişlerin Gaziantep’e geldiği belirtiliyor. Hatta ve hatta, vakıftan yapılan usulsüz ödemeler nedeniyle rektör Özsağır’ın hakkında YÖK’ün soruşturma başlattığı söyleniyor. Bu konularla ilgili gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, günlerdir sosyal medya hesabından rektör Özsağır’a sorular soruyor, cevap istiyor. Ancak ne cevap, ne bilgi, ne de herhangi bir yalanlama var. Bu soruları sormak, gelen bilgileri teyit etmek, bilgi alabilmek için geçtiğimiz günlerde rektörlük özel kalemini aradık ve randevu talep ettik. Ancak, gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’a dönüş yapılmadı.

AÇIK YÜZME HAVUZUNUN MALZEMELERİ NE OLDU?

Geçtiğimiz günlerde, üniversite kampüsünden iki kamyona yüklenen hurdalar, dışarı çıkartılmak istenmiş, güvenlik görevlileri, çıkış izni olmadığı gerekçesi ile araçların çıkışına izin vermemişti. Böylece, o girişim olumsuz sonuçlanmıştı. Konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı söylense de, soruşturmanın akıbeti belli değil. Herkes hurdaların ve kaybolan bisikletlerin akıbetini merak ederken, bir haber de, açık yüzme havuzundan geldi. Geçmiş yıllarda hizmet veren söz konusu havuzun, Arif Özsağır döneminde atıl duruma düştüğü, havuzun motorlarının, malzemelerinin çalındığı söylendi. Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, bu konuyu da sosyal medya hesabı üzerinden rektör Özsağır’a sordu. Ancak, hiçbir cevap gelmedi.

SEYİRTEPE’DE MALİ DURUM NE?

Arif Özsağır döneminde, üniversitenin gözde mekanlarından birisi olan Seyirtepe’nin mali olarak batırıldığı, işletmenin hizmet veremeyecek duruma getirildiği bilgisi var. Bozkurt, bu işletme ile ilgili de Özsağır’a sorular sormuş olsa da, cevap yok.

KAÇAK İNŞAATTAKİ KAMU ZARARI NE OLACAK?

Arif Özsağır dönemindeki en büyük skandallardan birisi ise, hastane yan tarafına yapılan ve defalarca belediye tarafından mühürlenen meşhur ‘kaçak ve ruhsatsız’ inşaat. Buraya yukarıda belirttiğimiz gibi, üniversite vakfı üzerinden milyonlarca TL malzeme ve işçilik parası ödendiği söyleniyor. 1-1,5 yıldır atıl duruma gelen o inşaattaki kamu zararının ne olacağı, bu zararı kimin ödeyeceği merak konusu. O inşaat, 2-3 defa mühürlenmesine rağmen, rektör Özsağır’dan inşaat ve mühürlemelerle ilgili tek bir açıklama ve tepki gelmedi.

DEPODAN HASTANEYE ÇEVRİLEN ONKOLOJİ HASTANESİ

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan, üniversiteye bağlı bir onkoloji hastanesi var. Hastanenin binası medikal deposu olarak, önceki rektör Ali Gür döneminde planlanmış ve kaba inşaatı bitirilmişti. Ancak, Özsağır göreve geldikten sonra, depo olarak planlanan yeri hastaneye çevirdi. Bunun için ciddi paralar harcandı. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan hastanenin açılışına, kent protokolünden hiç kimse katılmazken, hastane, açılış sonrası günlerce kapalı kaldı. Söz konusu hastanenin ruhsatı ve hizmet vermek için gerekli izinlerinin olmadığı söyleniyor. Hastanenin ruhsatının ve gerekli izinlerinin olup olmadığını defalarca il sağlık müdürlüğüne sorduk. Hiçbir şekilde, cevap verilmedi. Bozkurt, defalarca rektör Özsağır’a ruhsat ve izinlerle ilgili sorular sordu, ancak yine cevap gelmedi.

HASTANEDE BAŞLATILAN İNŞAAT VE REKTÖRLÜK TADİLATI

Göreve geldiği günden bugüne inşaattan, tadilattan başka pek bir şey yapmayan Özsağır, rektörlük süresi biterken, alelacele kütüphane inşaatını, hastane poliklinikler bölümünde inşaat çalışması başlattı ve son olarak, rektörlük binasını tadilata aldırdı. Hastane içerisinde başlatılan inşaat ve rektörlük binası tadilat işinin kime, hangi şartlarda verildiği, bu işler için ihale yapılıp yapılmadığı, bu iş için ne kadar para harcanacağı merak konusu. Bu konu da sosyal medya, bazı haber siteleri ve gazetemizin sitesinde haber olurken, bu konuda da rektör Özsağır, tek bir açıklama, bilgi ve yalanlama yapmadı.

BÖBREK NAKİL HASTANESİ…

Arif Özsağır döneminin en büyük kara kutusu ve soru işaretlerinin çok fazla olduğu hastane, belki de böbrek nakli hastanesi. Bu hastaneye bir hayırseverin ismi verildi. Bu kişinin, 1 milyon dolar hastane için bağış yaptığı söyleniyor. Ancak ve ancak, hastanenin malzemelerinin bazılarının üniversite ve vakıftan alındığı, oralara fatura edildiği söyleniyor. Buradan yola çıkılacak olursa, hastane yapımını, içindeki malzemelerin ve cihazların alımını hayırseverin mi, üniversitenin mi yoksa vakıfın mı üstlendiği, burası için toplam ne kadar para harcandığı, harcanan ve resmiyette gösterilen giderlerin gerçek giderler olup olmadığı merak konusu. Bu hastane ile ilgili, ortada çok fazla iddia, söylenti ve dedikodu var. Ancak, rektör Özsağır, bu konuda da sessiz kalmayı, herhangi bir açıklama, yalanlama ya da bilgilendirme yapmamayı tercih ediyor.

BU SORULAR VE İDDİALAR ORTADA DURURKEN, NASIL YENİDEN ATANACAKSIN ARİF HOCA?

Üniversite ile ilgili kaleme aldığımız bu konular, sadece bir bölümü kapsıyor. Kafalardaki soru işaretlerini, dedikoduları, söylentilerin hepsini yazmaya kalksak, ne satırlar, ne alanlar, ne mürekkep, ne de sayfalar yeter. Rektörlük dönemi ile ilgili kamuoyunu, gazetecileri, medya kuruluşlarını bilgilendirmesi ve kafalardaki soru işaretlerini gidermesi gereken rektör Özsağır’ın, sanki hiçbir şey yokmuş ve görev yaptığı dönemle ilgili hiçbir kuşku, şaibe yokmuş gibi davranması ve yeniden rektör adaylığı başvurusu yapması düşündürücü.

HAKİM, SAVCI, POLİS HEPSİNE ELİMİZDEKİ BİLGİLERİ VERMEYE VE GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINA KATKI SUNMAYA HAZIRIZ

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, rektör Özsağır’a sorduğu ve cevapsız kalan tüm sorular, paylaşımlar ve perde arkasında yazılmayan şeylerle ilgili savcılık, mahkemeler, polis ve diğer kurum ve kuruluşlara bilgi vermeye hazır olduklarını, yeter ki bu konularla ilgili gerek savcılığın harekete geçmesini, gerekse de  Özsağır’ın gazetemizde yer alan haberi dava etmesini bekliyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi