sd_fl4Gz.jpg

Perşembe günü Gaziantep Kültür Yolu Festivali basın toplantısı düzenlendi. Vali Ceber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Ak Parti Milletvekili İrfan Çelikaslan’ın katıldığı toplantıda söz alan bir gazeteci, Gaziantep’te güçlü bir devlet üniversitesi olmadığını, Gaziantep Üniversitesi’nin ihaleler, usulsüzlükler ve farklı şekilde gündeme geldiğini, üniversiteye liyakatli, donanımlı ve kent yöneticilerinin işini kolaylaştıracak bir rektörün atanması gerektiği ifade etti.



15 Eylül 2024 Pazar
Gaziantep

50 yıllık köklü ve başarılı geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi, artık her yerde gündeme geliyor ve üniversitenin durumu hemen hemen her ortamda konuşuluyor. Öyle ki, Perşembe günü, Gaziantep’te yapılacak olan ‘Kültür yolu festivali’ öncesi basın toplantısı düzenlendi. Vali, belediye başkanı, milletvekili, oda başkanları, yöneticileri ve kültür bakanlığı yetkililerinin katıldığı toplantıda, konu geldi Gaziantep Üniversitesi ve rektörüne dayandı.

GAÜN, İHALELER, OLUMSUZLUKLAR VE USÜLSÜZLÜKLERLE ANILIYOR

Söz konusu toplantıda, Gaziantep’te yeme içme sektöründeki olumsuz algıyı değiştirme, halkı, esnafı bilgilendirme ve bu yönde yapılacak olan çalışmalar konuşuldu. Soru cevap kısmında söz alan bir gazeteci, Gaziantep’te, güçlü bir devlet üniversitesi olmadığının altını çizerek, şunları söyledi: ‘‘İnsanların eğitilmesi, bilgilendirilmesi, kentteki algıyı değiştirmek için, üniversitelere de ihtiyaç var. Ancak, Gaziantep’te, güçlü bir devlet üniversitesi yok. Gaziantep Üniversitesi, uzun yıllardır ihaleler, usulsüzlükler ve olumsuzluklarla anılan bir üniversite haline geldi. Gaziantep Üniversitesi’nin mevcut rektöründen dolayı, özellikle vekillerin omuzlarında büyük vebal var. Gaziantep Üniversitesi’ne liyakatlı, donanımlı bir isim atanmalı ve kentte katkı sunmalı. O takdirde, kent yöneticilerimizin eli biraz rahatlamış olur’’ dedi.

KİMSEDEN SES ÇIKMADI

Gazetecinin bu konuşmasına ne vali Ceber’den, ne büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’den, ne Ak Parti Milletvekili İrfan Çelikaslan’dan, ne de diğer oda başkanları ve yöneticilerden herhangi bir yorum ya da cevap geldi.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi