lk_q03CG.jpg

50 yıllık köklü ve başarılı geçmişe sahip bir bilim yuvası olan Gaziantep Üniversitesi, son 4 yılda adeta yıkıma uğratıldı. Bunun baş sorumlusu ise rektör Özsağır ve yönetimi idi. 4 yıldır üniversitenin kan kaybetmesine pek aldırış etmeyen odalar, borsa, esnaf odaları birliği başkanları, dün birden ortaya çıktı ve üniversiteye liyakatlı, donanımlı, kentte katkı sağlayacak bir ismin atanmasını istediler.



17 Eylül 2024 Salı
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi tarihinde böyle bir dönem ne yaşandı, ne görüldü. 50 yıllık üniversite tarihinde yaşanmayan skandallar, olaylar, olumsuzluklar, son 4 yılda yaşandı. Arif Özsağır’ın üniversiteye rektör olarak atanması ile birlikte ciddi saygınlık ve prestij kaybeden üniversite, dün oda, borsa, birlik başkanları ve muhalefet vekillerinin yaptığı açıklamalar ile yine gündemdeki yerini aldı.

4 YILDIR SUSAN BAŞKANLAR, REKTÖRLÜK ATAMASINA GÜNLER KALA ORTAYA ÇIKTI

4 yıldan beri üniversitedeki tüm olumsuzluklara ve skandallara adeta seyirci kalan ve neredeyse hiç ses çıkartmayan GTO, GSO, GTB, GESOB başkanları, dün birden bire ortaya çıktı ve üniversiteye atanacak yeni rektör ile ilgili uyarılarda bulundu.

GENEL OLARAK ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

Dün yapılan açıklamalarda, genel itibariyle şu ifadelere yer verildi: “Gaziantep, üretim gücüyle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olmayı başarmıştır. Bu gücün sürdürülebilmesi ve daha da ileriye taşınabilmesi için üniversitelerimizin şehrimizin sanayi ve ticari faaliyetleriyle eşgüdümlü çalışması, yol gösterici olması ve gelişime katkı sunması büyük bir gerekliliktir. Ancak geride bıraktığımız dört yıla bakıldığında, Gaziantep Üniversitesi’nin Gazi şehrimize bu bağlamda yeterli katkıyı sunamamasının derin üzüntüsünü yaşamaktayız.  Yaklaşan rektörlük ataması öncesinde Gaziantep’in köklü üniversitesine atanacak yeni rektörün; dünya ile entegre, uluslararası bilimsel çalışmalarda imzası bulunan, pozitif bilimlere inanan, şehirle ve iş dünyası ile ortak çalışma ruhuna sahip, bu şehre vefa duyan ve şehre hizmet etmeyi kendine borç edinmiş, Gaziantep'in ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir bilim insanı olmasının şehrimizin geleceği için büyük önem taşıdığına inanıyoruz’’ denildi.

MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ DE BENZER İFADELERE YER VERDİ

Öte yandan, odalar, borsa, birlik başkanının yanı sıra, CHP’li ve İyi Partili vekiller de, benzer ifadelere yer vererek, yeni atanacak olan rektörün liyakatli, donanımlı ve Gaziantep’e katkı sunacak birisinin olması gerektiğini ifade ettiler.

FESTİVAL TOPLANTISINDA BİLE ÜNİVERSİTE VE REKTÖRÜ GÜNDEME GELMİŞTİ

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde yapılan kültür yolu festivali basın toplantısında bile Gaziantep Üniversitesi, rektörü ve yeni atacak isim gündeme gelmiş, bir gazeteci, üniversitenin son yıllarda ihaleler, olumsuzluklar ile anıldığını, o nedenle yeni atanacak rektörün, kentte katkı sunacak birisinin olması gerektiği ifade edilmişti. O toplantı da, Vali Ceber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, oda başkanları ve yöneticileri, kültür bakanlığı yetkilileri, Ak Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan yer almıştı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi