m_3ikZw.jpg

Ak Parti’nin çuvalcı Gaziantep vekili Eyüp Özkeçeci’nin, Türkiye Şeker Fabrikaları’na 115 milyon TL’lik çuval sattığı, bu satışlardan çuval çuval para kazandığı, ayrıca, 6 Şubat depremlerinde gelen yardımları, fabrikasında depoladığı öğrendi. Özkececi, her iki olayı da doğruladı.



21 Eylül 2024 Cumartesi
Gaziantep

Ak Parti’nin çuvalcı milletvekili olan ve kamu kurum ve kuruluşlarından aldığı ihaleler ve kazandığı paralarla dikkat çeken Eyüp Özkeçeci, gündemden düşmüyor. Daha önce Türkiye Kömür İşletmeleri’ne dünya kadar çuval satan Özkeçeci’nin şirketi Ünal Sentetik, son olarak Türkiye Şeker Fabrikalarına 115 milyon TL’lik çuval sattığı ortaya çıktı. 

‘BEN TİCARET ERBABAYIM’

Konu hakkında, Birgün Gazetesi muhabiri İsmail Arı’ya açıklama yapan Özkececi, ‘Kendisinin ticaret erbabı’ olduğunu söyleyerek, ‘‘Doğrudur, ihaleyi aldım. Ben ticaret erbabıyım’ dediği öğrenildi.

DEPREM MALZEMELERİNİ, FABRİKASINDA DEPOLAMIŞ!

Özkeçeci ile ilgili ikinci önemli haber ise, deprem malzemeleri ile ilgili geldi. 6 Şubat depremlerinin ardından, Gaziantep’e gelen yardımların bir bölümünün, Özkeçeci’nin fabrikası Ünal Sentetik’te depolandığı ve orada uzun süre bekletildiği haberleri yer aldı. Yine konu ile ilgili Birgün’e konuşan Özkeçeci, yardımları depoladıklarını doğrulayarak, “Evet, yardımları fabrikamıza götürdük. Sivil vatandaşların yardımları hepsi. O dönemde herkes yardımları depolamak için hanesini açtı. Bizim fuar merkezimiz yardımla doldu, sonra biz de hanemizi (fabrikamızı) açtık. Artık bir tane yardım yok, hepsini ihtiyaç sahiplerine gönderdik” dedi.

YARDIMLARIN DEPOLANACAĞI BAŞKA YER YOK MUYDU?

O dönem il başkanı olan ve aktif siyaset yapan, daha sonra ise milletvekili seçilen Özkeçeci’nin fabrikasının dışında, deprem yardımlarının depolanacağı başka yer yok muydu? soruları akıllara geldi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HACCA GİTMİŞTİ

2011 ile 2024 yıllarında toplam 19 ihale aldığı ve bu ihalelerin karşılığında, 168 milyon TL para kazdığı belirtilen Özkeçeci, geçtiğimiz günlerde kutsal topraklara gitmiş ve hac yapmıştı. Devletten ciddi paralar kazanan ve deprem yardımlarını fabrikasının deposunda saklayan birinin, hac ibadetinin Allah katında kabul olup olmayacağı merak konusu.

 

 



mk_G2bC2.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi