xc_0dk3u.jpg

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nin piyasaya ciddi borçları olduğu söylenirken, Sayıştay raporlarında, işletmenin 2023 yılını 194 milyon TL civarında bir zararla kapattığı belirtiliyor.



30 Eylül 2024 Pazartesi
Gaziantep

2020 yılında Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne atanan, görevde kaldığı 4 yılda üniversiteyi hemen hemen her alanda geriye götüren Arif Özsağır, dönemi ile ilgili pek iç açıcı bilgiler gelmiyor. Son 4 yılda adeta yıkımı yaşayan üniversite ve hastanenin, mali açıdan iyi olmadığı söyleniyor. 

ESKİ REKTÖR GÜR: ‘96.5 MİLYON TL İLE DEVRETTİK’

Üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Ali Gür, hastaneyi 96.5 milyon TL nakit para ve medikal deposunu dolu olarak bugünkü yönetime bıraktıklarını söylemişti. Gelinen noktada, işletmenin 4 yıl öncesinden çok daha kötü bir durumda olduğu tahmin ediliyor.

2023 YILINI 194 MİLYON TL ZARAR İLE KAPATMIŞ

Geçtiğimiz günlerde üniversitenin 2023 yılına ait Sayıştay raporu yayınlandı. O rapora göre, hastanenin 2023 yılını 194 milyon TL borç ile kapattığı belirtiliyor.

DEPREM BÖLGESİNE HİZMET VERİYOR

6 Şubat tarihli yıkıcı depremlerin ardından, üniversite hastanesi, çevre illerden gelen vatandaşlara da hizmet verdi ve hala da vermeye devam ediyor. Buna rağmen işletmenin 2023 yılını nasıl 194 milyon TL zararla kapattığı merak konusu.

DEPREM SONRASI PARA GELDİ Mİ?

Deprem sonrası hükümetten hastaneye yüklü miktarda para gönderildiği, söz konusu tutarın ise 800 milyon TL olduğu söyleniyor. Söylentiler doğru ise, bu paranın ne olduğu, nereye harcandığı merak konusu.

MİLYARLARCA TL BORÇ SÖYLENTİSİ

4 yıl sonunda bugün hastanenin, medikal firmaları ve piyasaya, milyarlarca TL borcunun olduğu söyleniyor. Ancak, net ve kesin rakamı bilen yok.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi