pl_XUNz0.jpg

Yeniden rektör olmayacağına kesin gözüyle bakılan Özsağır ve ekibi, iyice azgınlaştı. Okulun ilk günü kampüs önüne giden ve öğrencilerle haber yapmak isteyen gazetemiz ekiplerine, kampüs dışında Gaziantep Üniversitesi güvenlikleri tarafından müdahale geldi.



1 Ekim 2024 Salı
Gaziantep

4 yıl boyunca Gaziantep Üniversitesi adeta yıkıma uğratıldı. Bunun baş sorumlusu ise rektör Özsağır ve ekibiydi. Bu süreç boyunca üniversite ve rektör Özsağır’ın yanlışlarını kamuoyuna aktaran en önemli basın kuruluşlarından birisi, gazetemiz oldu. Gazetemize suç duyuruları ile susturamayan Özsağır ve ekibi, giderayak farklı yollara başvurmaya başladı.

NEDEN FOTOĞRAF ÇEKTİN SORGUSU

Pazartesi günü Gaziantep Üniversitesi’nde eğitim yılı resmen başladı. Akşam saatlerinde gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt ve arkadaşlarımız, kampüs ana giriş kapısına gitti. Ekibimizin amacı, öğrencilerle görüşmek, varsa onların sıkıntılarını dinlemekti. Kampüs dışından, üniversitenin kapısının görüntüsü alındı. Bunun ardından üniversitenin güvenlik sorumlusu olduğunu söylenen birisi ile iki güvenlik görevlisi, gazetemiz sahibi Bozkurt’un yanına geldi. Bozkurt’a, ’Neden fotoğraf çektiniz, neden kampüse girmeye çalıştınız? Üniversitenin ve kapıların fotoğraflarını çekmeniz yasak. Fotoğraf çekmek için izin alacaksınız?’ denildi.

BOZKURT TEPKİ GÖSTERDİ

Üniversite personelin sorduğu sorulara Bozkurt tepki gösterdi ve bir gazeteciye, kampüs dışında personelin soru ve hesap soramayacaklarını belirtti ve ‘Hadi işinize’ dedi. Bozkurt’un tepkisinin ardından üç üniversite güvenlik personeli, kampüse doğru yol aldı.

HADDİNİZE DEĞİL!

Bu gelişmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bozkurt,’’ Kampüs dışında bilgi almaya gelmek, neden fotoğraf çektiniz diye sormak, haddinize değil. O personellerinize biraz eğitim verin, cahil kalmasınlar. Kampüs dışında sıradan vatandaş ve gazeteciye sorgu soramazlar. Buna etki ve yetkileri yoktur. Üniversitede görüştüğüm kişiler, senin de mevzuata, kanuna, anayasaya hakim olmadığını söylüyorlar. Anlaşılan, personel, güvenlikler de senden farklı değil. Biraz kanun, yasa, anayasayı okuyun. Bakın orada rektör ve personel olarak yetkileriniz ne? Hanginizin kampüs dışında insanlara neci, kim olduğunu sorma hakkınız var? Önce bunu bir öğrenin. Zaten Fatma hanım boşuna DELİ demedi. Haklıymış.’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi