kl_0qg1k.jpg

Son yıllarda Türkiye’de en fazla skandal ve rezillikle anılan üniversite haline gelen Gaziantep Üniversitesi’nde, rezillikler bitmiyor. Tıp fakültesindeki bazı sınıflarda öğrencilerin büyük bölümünün sınıfta kaldığı, bu nedenle bazı sınıfların mevcudunun 380-400 kişi olduğu, sınıflarda adım atacak yerin kalmadığı belirtiliyor.



9 Ekim 2024 Çarşamba
Gaziantep

Arif Özsağır’ın rektörlüğe atanmasının ardından Gaziantep’in köklü üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi’nde, akıl almaz gelişmeler yaşanmaya başlamış, 4 yıllık sürede Türkiye’de en fazla olumsuzluk ve skandal ile anılan üniversitelerin başında GAÜN gelmişti. İşte bu haberimizde, üniversitedeki çürümeyi kamuoyuna duyuruyoruz. 

BAZI SINIFLARDA KALMA ORANI YÜZDE 55-60

Özsağır döneminde, üniversitede hemen hemen her alanda kontrol kaybedildi ve üniversite gelenekleri hiçe sayıldı. Üniversitedeki çoğu bölüme yabancı öğrenciler alındı. Bu bölümlerin başında ise tıp fakültesi yer aldı. Fakültedeki yabancı öğrenciler, dersleri çok fazla anlamadı ve sınıfta kalanlarının oranı yüzde 55-60 civarına çıktı. Bu oranın, önceki dönemlerde en fazla yüzde 20-25 civarında olduğu belirtiliyor.

SINIF MEVCUTLARI 380-400 KİŞİYE KADAR ÇIKIYOR

Sınıfta kalanlar ile alttan gelen öğrenciler birleşince, bazı sınıfların mevcudunun 380-400 kişi arasında olduğu, sınıf yetmeyince amfilere bölmeler atılarak, ilave yapıldığı belirtiliyor.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK!

Gazetemize bilgi veren bazı öğrenciler, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin tıp fakültelerinde dahi böyle bir sınıfta kalma oranı olmadığını, bu durumun sadece Gaziantep Üniversitesi’nde yaşandığına dikkat çekiyorlar.

REKTÖR, DEKAN VE YÖNETİM SESSİZ

Üniversitede böyle bir çürüme söz konusuyken ne rektör, ne sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı, ne de dekandan ses var. Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, günlerdir bu konu hakkında sosyal medyadan çağrı yapıyor ve bilgi istiyor. Ama kimseden ses yok.

ÜNİVERSİTEYİ BU HALE GETİRENLER, HALEN REKTÖRLÜĞE TALİP

Üniversiteyi ve tıp fakültesini bu hale getiren, fakültenin kalitesini düşüren hem rektör Özsağır, hem de fakülte dekanı Şevki Hakan Eren, üniversiteye rektör olmak için başvuru yaptılar ve atanmayı bekliyorlar.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi