df_QZ5m7.jpg

Türkiye’nin en büyük parkı olarak bilinen Yeşilvadi’ye, gece 22.00-23.00’den sonra giriş yasak. Giren olursa güvenlik görevlileri dışarı çıkartıyor. Çıkmayan olursa, polis aranıyor ve parka bu yüzden polis geliyor.



9 Ekim 2024 Çarşamba
Gaziantep

21. Yüzyıl dünyası ve Türkiyesi’nde herkes hak ve özgürlüklerin genişletilmesini beklerken, Mehmet Tahmazoğlu’nun yönettiği Şahinbey’in Yeşilvadi Parkı’nda durum farklı. Kentin ortasında kalan ve Türkiye’nin en büyük parkı olarak bilinen Yeşilvadi’ye, gece belli saatlerden sonra giriş yasaklanıyor.

YÜRÜMEK, OTURMAK, SOHBET ETMEK, DOLAŞMAK, SPOR YAPMAK YASAK!

Gece saat 22:00-23.00’dan sonra parka giriş yasaklanıyor. O saatten sonra parka yürümek, spor yapmak, sohbet etmek, kafa dinlemek için giden olursa, güvenlik tarafından dışarı çıkartılıyor. Dışarı çıkmayan olursa, devreye polis giriyor.

İKİ DEFA POLİS ÇAĞRILDI

Birkaç gün önce gece parka yürümek için giden ve olumsuz bir durumu olmayan iki vatandaş, güvenlik personelleri tarafından dışarı çıkartılmak istendi. Vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi ve çıkmadı. Daha sonra güvenlik görevlileri parka polis çağırdı. Parka gelen polislerle görüşen vatandaşlar yürüyüş yaptıklarını, hiçbir olumsuz durumlarının olmadığını, belediye ve personelinin, parkta yürüyüş yapılmasını yasaklayamayacaklarını belirttiler. Uzun tartışmaların ardından vatandaşlar parktan dışarı çıkmadı ve yürüyüşüne devam etti.

BELEDİYE VE PERSONELİ, YASAKLAMA YETKİSİNİ NEREDEN VE KİMDEN ALIYOR?

Halka hizmet için yapılan bir parka girişin hangi yasa, anayasa ve karara göre yasakladığı, belediyenin böyle bir karar alma yetkisinin olup olmadığı, böyle bir kararın yasal olup olmadığı merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi