df_131My.jpg

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt ile Türk Eğitim Dünyası Gazetesi sahibi Servet Bozkurt, ücret ödemeyi reddettikleri için Burnaz Plajı’na girememiş ve olay yerine jandarma ekibi çağrılmıştı. Bozkurt kardeşler, yaşanan olayın ardından dün Gaziantep Adliyesi’ne giderek, anayasal ve yasal haklarını engelleyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.



16 Ekim 2024 Çarşamba
Gaziantep

Anayasa ve yasalara göre, Türkiye’de yaşayan herkes, sahillerden ücretsiz ve eşit yararlanma hakkına sahip. Ancak, CHP’li ismin yönettiği Hatay’ın Erzin Belediyesi, Burnaz Plajı’na girişleri ücretli hale getirmiş, plaja giren her vatandaştan 50 TL ücret alıyor. Geçtiğimiz günlerde aileleri ile tatil için Erzin’e giden ve denize girmek isteyen Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt ile Türk Eğitim Dünyası Gazetesi sahibi Servet Bozkurt’tan, Burnaz Plajı’na girişte, belediye görevlisi olan kişiler tarafından ücret istenmişti. Bozkurt kardeşler, alınan ücretin yasal olmadığını belirterek, ücret vermeyi reddetmişti. Belediye personeli zorluk çıkartınca, olay yerine jandarma çağrıldı ve bu durum tutanak altına alındı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bir gün ara ile iki gün plaja girişleri engellenen gazeteci kardeşler, dün Gaziantep Adliyesi’ne giderek, denize ve sahile girişlerini engelleyenler hakkında suç duyurusunda bulundu. İki gazeteci, ilk suç duyurusunu ise olayın hemen ardından Erzin’de bulunan bir jandarma karakola yapmışlar ve şikâyetçi olmuşlardı.

KAMELYA, MASA, ŞENZLOG, GİRİŞ HEPSİ ÜCRETLİ

Söz konusu sahile denize girmek ve tatil yapmak için giden vatandaşlar hem girişte, hem içerideki kamelyalara, hem masalara, hem de şenzlogları kullanımları durumunda para ödüyorlar. Bu şartlarda gelir seviyesi düşük olan insanların o plaja gitmesi ve aileleri ile mutlu anlar geçirmesi resmen hayal.

İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAKLAR

Suç duyurularının ardından gazetemize açıklama yapan Bozkurt kardeşler, bu işin peşini bırakmayacaklarını, Türkiye’deki tüm sahillerin ve plajların halkın kullanımına açık olması gerektiğini, tüm yurttaşların ücretsiz bir şekilde sahilleri kullanım hakkı olduğunu, bu hakkı engelleyenlerin cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi