okl_MIvIs.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Pazartesi yapılan Ekim ayı 1. Birleşiminde, GASKİ’nin toplam 200 milyon TL borçlanması ve belediyenin garantör olması istendi. Başkan Fatma Şahin, borçlanma konusunda meclisi bilgilendirirken, CHP’liler, maddenin komisyona gönderilmesini istedi ve madde komisyona gönderildi.



16 Ekim 2024 Çarşamba
Gaziantep

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından hem Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hem de GASKİ borçlanmalara gitmek zorunda kalmıştı. Pazartesi günü yapılan belediye meclisi Ekim ayı 1. Birleşiminde, GASKİ’nin toplam 200 milyon TL borçlanması ve belediyenin garantör olması istendi.

BAŞKAN ŞAHİN, BİLGİ VERDİ

Madde ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, meclise bilgi verdi. Şahin, ‘‘Aktoprak İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi Yapımı İçin 100 milyon TL, elektrik, personel, kanalizasyon, içme suyu, arıtma tesisleri bakım, onarım giderlerinin karşılanması için ise 100 milyon TL borçlanma ihtiyacı doğmuştur. Borçlanma maddeleri, meclisimize getirmek istemediğimiz maddelerden. Şehir büyüyor. Şehrin nüfusu, depremden sonra 250 bin arttı. Neden öyle oldu? Bölgede depremden 48 saat sonra Gaziantep’e su verildi. Bu nedenle, su alamayan kenttekiler, suyu alan kentlere göç etti. Bu istenen bir göç değil, zorunlu bir göç idi. Bu nedenle, GASKİ’nin sürekli yatırım yapması gerekiyor. Alt yapı belediyeciliği, olmazsa olmazımız. Alt yapı belediyeciliğinde, sürekli yatırım yapan bir belediyeyiz. Aktoprak’taki arıtma tesisinin temelinde bu var. Öte yandan, küresel ısınma ile birlikte, dirençli kentlerde, şehri kışa hazırlamak gerekiyor. Yağmur ya hiç yağmıyor, ya da yağarsa ciddi bir yağış oluyor. Diş hekimliği ve çimento kavşağı ile ilgili iki büyük proje var. Bunun içinde ciddi bir kaynak gerekiyor. Borçlanma maddesi, bu ihtiyaçtan dolayıdır’’ dedi.

KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Madde, teklif karar olarak getirilmişti. Ancak, CHP’liler, maddenin komisyona gitmesini, orada iyice tartışılmasını istedi. Bunun üzerine başkan Şahin, maddenin görüşülmesi için komisyona gönderilmesini istedi ve madde komisyona gönderildi.

CUMA GÜNÜ KARAR VERİLECEK

Borçlanma ile ilgili son karar, Cuma günü yapılacak belediye meclisi 2. Oturumunda karara bağlanacak.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi