cg_JKHD1.jpg

Gaziantep Üniversitesi rektörlük süresi geçtiğimiz günlerde dolan Arif Özsağır’ın, geçtiğimiz günlerde kızının üniversiteye yatay geçişinin engellenmesinin ardından bir dekanı tehdit eden sendikacı A.G hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulup bulunmadığı merak konusu.



16 Ekim 2024 Çarşamba
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Üniversitesi’nde belki de üniversite tarihinin en büyük skandalı yaşanmış, bir sendikacının kızının üniversiteye geçişi için üniversitenin ‘yatay geçiş’ yönetmenliği değiştirilmişti. Üniversite senatosunun kararı, daha sonra sinsice birileri tarafından değiştirilmiş, bu değişiklikte Özsağır’ın imzasının olduğu da belirtilmişti.

SENDİKACI, DEKANI TEHDİT ETTİ

İsteği yerine getirilmeyen ve kızının GAÜN’e girişi engellenen sendikacı A.G’nin, daha sonra üniversite diş hekimliği fakültesi dekanını tehdit ettiği ortaya çıkmış, bu konu üniversitede günlerce konuşulmuştu.

DEKANI TEHDİT EDEN SENDİKACI İÇİN HANGİ İŞLEM YAPILDI?

Bu gelişmelerin ardından üniversite ve rektörü Özsağır’ın, dekanı tehdit eden sendikacı hakkında savcılığa herhangi bir suç duyurusunda bulunup bulunmadığı merak konusu.

ARİF HOCA GEREKENİ YAPMADI

Dün görüştüğümüz bir üniversite yetkilisi, söz konusu sendikacı ile ilgili senatoda şerh düşen isimlerin olduğunu, ancak buna rağmen rektör Özsağır’ın gerekeni yapmadığı belirtildi.

4 YILDIR BÖYLE BİR ANLAYIŞ ÜNİVERSİTEYİ YÖNETİYOR

50 yıllık köklü geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi’ni, kendi dekanını tehdit edenlere sessiz kalan bir rektör tarafından yönetiliyor 4 yıldan beri. İşte bu skandalların son bulması için, tüm Gaziantep kamuoyu, Özsağır yerine başka bir ismin rektör olarak atanmasını istiyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi