df_f1IO7.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ekim ayı 2. Birleşimi dün yapılırken, mecliste önemli kararlar alındı.



19 Ekim 2024 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı 2. Birleşimi dün yapıldı. Toplam 80 maddenin görüşüldüğü mecliste, önemli kararlar alındı. Belediye Başkan Vekili Halil Uğur’un divan başkanlığını yaptığı mecliste alınan bazı kararlar şöyleydi:

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SU İNDİRİMİ: Sosyal yardımlaşma işbirliği kapsamında belirlenen 65 yaş üstü, dul, yetim ve ihtiyaç sahibi olarak tespit edilmiş olan vatandaşların su faturalarında ‘sosyal yardım’ kapsamında, yüzde 50 indirim yapılacak.

GASKİ, 200 MİLYON TL BORÇLANACAK : GASKİ’nin 200 milyon TL borçlanma maddesi, CHP’liler ret oyuna karşılık, oy çokluğu ile geçti. Başkan Vekili Halil Uğur, madde ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘GASKİ’nin borçlanma maddesi, devam eden yatırımlarla ilgili. Halihazırda, Aktoprak tarafında çok güzel bir tesis yapılıyor. Çok hızlı, paket arıtma tesisi de yapacağız’’ dedi.

GAZİ ULAŞ’A 500 MİLYON TL SERMAYE ARTTIRIMI: Belediye şirketi Gazi Ulaş’ın otobüs, hafif raylı sistem alanında yapacağı yatırım hizmetlerinde kullanılmak üzere, 500 milyon TL sermaye artırımı talep edildi. Madde, oy çokluğu ile kabul edildi.

MUHALEFETİN 51 MADDENİN İMAR İLE İLGİLİ ELEŞTİRİSİ: Muhalefet, gündem maddelerinin 51 tanesinin imar ile ilgili olduğunu, bu tadilatların içerisinde kişiye özel, ranta dayalı imar tadilatlarının olduğunu ve Şehitkamil Belediyesi’nden gelen önerilerin dikkate alınmadığını, bundan sonra mutabakat sağlanmayan tüm kararlara itiraz edeceklerini ve mahkemeye götüreceklerini belirtti. Muhalefetin eleştirilerine cevap veren belediye başkan vekili Uğur, ‘‘İlçe belediyelerinden gelen maddeler değerlendiriliyor, gündeme alınmayan maddelerle ilgili gerekçesi ile birlikte neden alınmadığına dair belediyelere yazılar yazılıyor. Gündeme alınan maddeler de, komisyonlara gönderiliyor ve oralarda tartışılıyor. Komisyonlar neden var? İstişare edilsin, tartışılsın diye.’’

İKİ YIL BOYUNCA KAZI BEDELİ ALINMAYACAK: 6 Şubat tarihli depremlerin ardından yerinde dönüşüm kapsamındaki binalardan iki yıl boyunca kazı bedeli alınmayacak ve bu süreçte vatandaşlara ekonomik katkı sağlanacak.

4 MİLYAR TL KREDİ KULLANILABİLECEK: Meclise gündem dışı getirilen bir maddeye göre, belediyenin süren yatırımlar ve yapılan hizmetlerde kullanılması için 2024 yılı içerisinde 4 milyar TL iç kaynaklı kredi kullanılması istendi. Teklif, CHP’lilerin ret oylarına karşılık, meclisten geçti. Belediye Başkan Vekili Uğur, kredinin ihtiyaç halinde kullanılacağının altını çizdi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi