dd_R9A37.jpg

Çin Uluslararası Radyosu - Pekin'de, devlet nükleer sektörünün -CNNC ve reaktör geliştiricisi olmak üzere- iki dev Çin şirketinin birleşerek, atomun sivil kullanımı alanında bir süper dev şirket oluşturacakları açıklandı.



3 Şubat 2018 Cumartesi
Dünya

Çin, bilindiği üzere, geniş kamu sektörünü bu alanda daha akılcı bir biçimde düzenleme çabasında. Dolayısıyla hükümet, CNNC (China National Nuclear Corporation) ile CNEC (China Nuclear Engineeering & Construction) arasındaki füzyona yeşil ışık yaktığını bildirdi. 

Bir yıldan beri üzerinde tartışılan bu birleşme, Çin yönetiminin, aynı sektörde çalışan şirketlerin birbiriyle rekabet ettiği geniş kamu sektörüne çeki düzen verme çabaları çerçevesinde mütalaa ediliyor.

Böylece CNNC, santral kurma uzmanı CNEC şirketini kontrolü altına alarak, hem reaktör hem de dış yapı alanında yetkin olacak bir dev şirketin oluşmasına yol açacak.

Bu rasyonelleştirerek maliyeti azaltma fikri, resmi çevrelerde epey taraftar bulmuşa benzemekte; çünkü ülkenin bu alanda gereksinimleri çok büyük. Çin şu anda 38 adet faal reaktöre sahip; ayrıca 20 adet reaktör de inşa halinde. Çin'deki inşa aşamasındaki reaktör sayısı tüm dünyada şantiye halindeki reaktörlerin üçte biri.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi