jj_wUYAy.jpg

Çin Uluslararası Radyosu - Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in özel elçisi ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi Han Zheng dün Kore Cumhuriyeti'nin Pyeongchang kentinde düzenlenen 23. Kış Olimpiyat Oyunları vesilesiyle Dünya Olimpiyat Örgütü (IOC) Başkanı Thomas Bach ile bir araya geldi.



10 Şubat 2018 Cumartesi
Dünya

Han Zheng görüşmede yaptığı konuşmada, Çin'in olimpiyatın toplumsal gelişmedeki rolüne önem verdiğine işaret ederek küresel olimpiyat çalışmalarına daha büyük katkı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Han Zheng, Çin hükümetinin 2022 Beijing Kış Olimpiyat Oyunları hazırlıklarına güçlü destek sağladığına işaret ederek, Çin'in bu konudaki taahhütlerini etkin şekilde yerine getirmeye, yeşil, ortak paylaşım, rüşvetten uzak ve dışa açık ilkeler temelinde dünyaya görkemli bir olimpiyat oyunları sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Bach görüşmede yaptığı konuşmada, Çin'in yeşil, rüşvetten uzak ve sürdürülebilir bir Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacağına inandıklarını söyledi. Bach, IOC'nin Beijing Kış Olimpiyat Oyunları'nın verimli geçmesi için Çin tarafıyla yoğun işbirliği yapacağını ifade etti.

Han Zheng'in aynı gün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de bir araya geldiği belirtildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi