aa_R7T1c.JPG

Fetö Mağduru Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz Alleben Toplantısı’nda konuştu.



24 Şubat 2018 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep Kulübü’nün rutin olarak düzenlediği Alleben Toplantıları'nın dün akşam ki konuğu emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz idi. Gaziantep Kulübü’nün özel davetlisi olarak Gaziantep’e gelen Sayın Yavuz ; 1975'te Kara Harp Okulu'ndan Piyade Teğmen olarak mezun oldu. 1991'de Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni, 1995'te Fransa Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirdi. 2001 yılında Tuğgeneralliğe, 2005'te Tümgeneralliğe terfi etti. 23 Şubat 2010'da Tümgeneral rütbesiyle Kara Harp Akademisi Komutanı iken Balyoz soruşturması kapsamında tutuklandı. 2012 yılında emekli edildi. Balyoz davasından hakkında 18 yıl hüküm verilen Yavuz, daha sonra Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı bozmasıyla yeniden yargılanarak 2015'te beraat etti. Tutuklu olduğu süreçte, emekli korgeneral İsmail Hakkı Pekin ile birlikte “Asker ve Siyaset” adlı kitabı yazdı.15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle ilgili olarak basında yer alan haberlerde FETÖ mağduru emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un, darbe girişiminde sokaktaki askerlere “Bunlar darbe yapıyor. Kışlaya dönün” diyerek birliğin çekilmesini sağladığı ifade edilmişti. 2017 yılında Vesayet Savaşları isimli kitabı kaleme alan Yavuz ,Medyada asker-siyaset ilişkileri, iç ve dış güvenlik sorunları, bölgesel jeopolitik gelişmeler ve çatışma alanları hakkında yorumlarda bulunmaktadır.

Ahmet Yavuz , “Sınırımızdaki Gelişmeler ve Gaziantep” konulu izleyenlerin ilgi ve dikkatle izlediği söyleşisine, “Bir ülkenin 24.000 nüfusunun 6.317’sini şehit veren, çalışan üreten çabalayan , vatanını ve milletini seven Gaziantep gibi bir şehri varsa o ülkenin sırtı yere gelmez” diyerek başladı. Yavuz konuşmasında ,Suriye meselesinde yapılan hataları ve bu noktaya nasıl gelindiğini özetledikten sonra, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının haklılığı ve doğruluğundan bahsederek sonraki süreçte mutlaka Esad rejimi ile işbirliği yapılması gerekliliğini vurguladı. Aksi halde bizim için sorunların bitmeyeceğini daha da artacağını savunan sayın Yavuz sözlerini şöyle sonlandırdı. “Gelinen noktada ülkede yaratılan kamplaşma en esaslı sorundur. Bu sarmaldan çıkılmalıdır. Ülkenin vesayet savaşlarına değil ,her türlü vesayeti reddeden bir zihniyete ihtiyacı vardır. Görünen o ki ;kısa vadede olmasa da o zihniyet kendisini inşa etme becerisini gösterecektir. İnşa edilmek durumunda olunan zihniyetin yapı taşlarını ,her şeyden önce devletin liyakate dayalı olarak yapılandırılması , iç ve dış barış için laiklik ipine tutunulması, çağdaş hukukun hayata geçirilmesi ve “Yurtta Sulh  Cihanda Sulh” un benimsenmesi oluşturmalıdır.”

Toplantı sonunda izleyicilerin sorularını yanıtlayan ve kitabını imzalayan Ahmet Yavuz’a ,Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin tarafından günün anısına bir plaket ve kutnu kumaş hediye edildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi