aa_VAQ6C.jpg

Şahinbey Belediyesi tarafından Gazze’ye iftar sofrası kuruldu. Şahinbey Belediyesi Yedi Başak İnsani Yardım Derneği aracılığı ile Gazze halkına Ramazan yardımlarını sürdürüyor. Gazze bir stadyumda gerçekleşen iftar yemeğinde Şehreküstü konakları ile canlı yayın yapıldı.



28 Mayıs 2018 Pazartesi
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi Yedi Başak İnsani Yardım Derneği aracılığı ile Gazze halkına Ramazan yardımlarını sürdürdü. Şahinbey Belediyesi’nin Şehreküstü Konakları’nda kurduğu ve 4000 insanın iftarını açtığı sofralarda aynı anda Gazze’de bir stadyumda 1000 kişilik iftar sofrası kurarak, Gazzelilerin de gönlüne taht kurdu. Şehreküstü Konaklarında kurulan dev ekranlar ile ezana dakikalar kala iki şehir birbirine canlı olarak bağlandı. Gazze ile gerçekleştirilen bağlantı Gaziantep’in bütün Televizyon kanallarında iftar özel yayını olarak canlı yayınlandı. Yayın esnasında heyecanlı ve duygusal anlarda yaşandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Serpil Kavrak ve Diyanet yetkilileri canlı yayın esnasında Gazze’deki Yedi Başak ekiplerinden bilgi alıp iftar ile ilgili duygularını paylaştı. Gazze’de bulunan Yedi Başak ekibi, “Buradaki insanların Türkiye sevgisini görmelisiniz. İnsanlar evlerine, sokaklara Türk bayrağı asıyorlar. Filistin davası ve Kudüs için Gazze halkı burada mücadele ederken Türkiye halkı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın desteklerini sürekli yanlarında görmeleri onları Türkiye’ye müteşekkir kılıyor" şeklinde konuştu.

4000 KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ VE GIDA PAKETİ

Şahinbey Belediyesi Yedi Başak İnsani Yardım Derneği aracılığıyla farklı günlerde toplamda 4000 kişilik iftar yemeği verdi. Gazze de ki bazı hastane, yetimhane, cami ve stadyum gibi yerlerde açılan iftar sofralarında binlerce Gazzeli, dualarını ve şükranlarını Gazianteplilere yolladılar. Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize desteklerini esirgemeyen Şahinbey Belediyesi yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünde tebessüme vesile oluyor. Şahinbey Belediyesi orada ki ihtiyaç sahibi 500 aileye gıda paketi dağıttı. Aileler Türkiye'den gelen yardım paketlerinin ve iftar sofralarının mutluluğunu yaşadı ve Yedi Başak İnsani Yardım Derneği ile Şahinbey Belediyesi’ne şükranlarını iletti.

"GAZZEANTEP KARDEŞ ŞEHİRDİR"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gazze’de iftarlarını açanlara seslendiği konuşmasında Gaziantep Halkı olarak onların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Tahmazoğlu ise, "Filistinli kardeşlerimiz şunu unutmasın ki kalbimiz, gönlümüz, duamız sizlerle beraber. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’deki tüm kardeşlerimiz sizlerin duacısı ve destekçisi, Allah sizlerin yar ve yardımcısı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.” Her zaman onların yanındayız ve destekçisiyiz. Kudüs asla yalnız değildir. Bu yıl gerçekleştirdiğim Kudüs ziyaretimde Filistin halkının orada ki durumuna ve mücadelesine bizzat şahitlik ettim. Şahinbey Belediyesi olarak Filistin’in, Gazze’nin ve Mescidi Aksa’nın Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğunu vurguluyor ve desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Yedi Başak Derneğine bu anlamlı etkinliği yürüttükleri için teşekkür ederim" diye konuştu. Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bulut yaptığı açıklama ile Gaziantep ve Gazze arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak, "Filistin bütün Müslümanların ortak davasıdır. Onların onurlu, kararlı ve dik duruşlarında yeterli desteği vermeye çalışıyoruz. Bugün de Şahinbey Belediyemiz ile Gazze’de gerçekleştirdiğimiz iftar programı ile iki kardeş şehrimizin birbirine bağlanmasına vesile olduk.

 

Ayrıntılı Bilgi İçin:Mustafa ÖZTÜRK-0544 890 00 01-0342 232 11 11                 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi