ss_30EWT.JPG

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen İmar Barışı ile ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan, vatandaşları uyardı. Alan, "Karşılaştığımız en büyük sorun, vatandaş yapı ile ilgili bilgileri doğru girmiyor. Doğru bilgi girilmeyince aynı metrekaredeki bir bina için 14 lira, başka bir bina için 140 lira çıkıyor" dedi.



27 Haziran 2018 Çarşamba
Gaziantep

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, üyelerini İmar Barışı Kanunu ile ilgili bilgilendirmek amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile bir toplantı düzenledi. İMO Konferans Salonu'ndaki toplantı inşaat mühendisleri ve sektör temsilcilerinden büyük ilgi gördü. Toplantıya katılım yoğun olunca izleyicilerin bir bölümü toplantıyı ayakta dinlemek durumunda kaldı.

 

Suriye'nin İmarında Aktif Rol Almalıyız

 

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmasına, 24 Haziran'da yapılan seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını dileyerek başladı. Çeliktürk, seçim öncesi İMO'yu ziyaret eden tüm partilerin adaylarına sektörün sorunları ile ilgili bilgi verdiklerini belirterek, yeni kabinenin kurulmasının ardından sorunların çözümü için milletvekilleri ile ortak çalışma yapmak istediklerini söyledi. İnşaat sektörünün ekonominin can damarı olduğunu belirten Çeliktürk, yanı başımızdaki Suriye'nin yeniden imarında Gaziantep inşaat sektörünün aktif rol almasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

Alan: Bilgileri Doğru Girin

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ise yaptığı konuşmada, İmar Barışından faydalanmak isteyen vatandaşları sisteme doğru bilgi girmeleri konusunda uyardı. Alan, İmar Barışı ile ilgili müracaatların 31 Ekim'de son bulacağını belirterek, şunları söyledi:

"Başvurular 31 Aralık 2017 yılından önce yapılan yapılar için geçerli olacak. Müracaatları vatandaş sadece E- Devlet üzerinden kendi yapabiliyor. Biz vatandaşa yardımcı olabilmek için 30'a yakın arkadaşımızı görevlendirdik. İl merkezinde bizler, ilçelerde de Tapu Kadastro Müdürlüğü görevlileri vatandaşa yardımcı oluyor. Vatandaşın sağa sola gitmesine gerek yok. Karşılaştığımız en önemli sorun, vatandaş doğru bilgileri girmiyor. Mesela 4 katlı bina için iki ayrı vatandaş başvurmuş. Binaların metrekareleri de birbirine yakın. Birine 14 lira çıkmış, diğerine 140 bin lira çıkmış. Yapı inşaat alanı, arsanın metrekare alanı, yapı rayiç değeri gibi bilgileri vatandaş kendisi doğru olarak girecek. Bunları yanlış girerse de astronomik rakamlar çıkıyor. Müracaat onaylandıktan sonra da düzeltme şansı kalmıyor. Düzeltilmeyince de vatandaş bu kez mükerrer başvurularda bulunuyor. Dolayısıyla bir yapı için bakıyorsunuz üç tane başvuru oluşmuş. Bunlara çok dikkat etmek gerekiyor."

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden Sinan Tütüncüler, katılımcılara İmar Barışı hakkında teknik bilgiler verdi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi