hh_h06dP.jpg

27-30 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen GAPSHOES Fuarının ilginin az alması tepkilere neden oldu. Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal fuarın tanıtımını iyi yapmayan fuar şirketini hedef alarak’’ Standı satma ile iş bitmiyor.’’ dedi.



10 Temmuz 2018 Salı
Gaziantep

27-30 Haziran tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen 27. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı sona erdi. Fuarda 135 firma 350 marka ile görücüye çıkarken, fuar beklenen ilgiyi görmedi.
Fuar hakkında Gaziantep Sabah Gazetesi’ne açıklama yapan Gaziantep Sayacılar Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, yurtdışından fuara yüzde 30 oranında katılım sağlandığını belirtti. Ayakkabı fuarının tanıtımının iyi yapılmadığından ilgi görmediğini kaydeden Başkan Sarıbal, “Standı satma ile iş bitmiyor. Fuarın tanıtımının, yerel ve ulusal medya ile televizyonlarda az yapılmasından sektör temsilcileri de umduklarını bulamadı. Gaziantep’teki ayakkabı mağazacılarının fuardan haberi yok. Belediyelerin şehrin belirli yerlerinden otobüs kaldırıp vatandaşın fuara ulaşımını kolaylaştırması gerekirdi. Ayakkabı imalatında söz sahibiyiz, ancak tanıtım yok” eleştirilerinde bulundu.

 

AYAKKABI FİRMALARINA DESTEK VERİLMİYOR

 

Yurtdışından fuara katılımın az olduğunu söyleyen Sarıbal, ayakkabı fuarının hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtımının iyi yapılması gerektiğini ifade etti. Tanınmış markalara çalışan firmaların ödemelerinin arttığını vurgulayan Sarıbal, “Hem üreten hem de AVM’lerdeki büyük mağazaların giderleri artmasından ayakkabı üretiminde azalmaya gidiliyor. Yurtdışında düzenlenen ayakkabı fuarları markalarımızın tanıtılmasında önemli olduğu için Bakanlık, Türkiye’deki ayakkabı firmalarına teşvik vermeli. Ancak ayakkabı firmalarına yeterince destek verilmiyor” dedi.

 

STANDI SATMA İLE İŞ BİTMİYOR

 

Ayakkabı fuarının Antakya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kayseri’nin yanı sıra ve Konya ve Antalya’daki ayakkabı mağazalarına iyi tanıtılmadığını sözlerine ekleyen Başkan Sarıbal, fuarı düzenleyen şirkete büyük bir iş düştüğünün altını çizerken, sözlerine şöyle devam etti: “Standı satma ile iş bitmiyor. Fuarın tanıtımının, yerel ve ulusal medya ile televizyonlarda az yapılmasından sektör temsilcileri de umduklarını bulamadı. Gaziantep’teki ayakkabı mağazacılarının fuardan haberi yok. Belediyelerin şehrin belirli yerlerinden otobüs kaldırıp vatandaşın fuara ulaşımını kolaylaştırması gerekirdi. Ayakkabı imalatında söz sahibiyiz, ancak tanıtım yok.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi