ss_443ow.jpg

CHP'de olağanüstü kurultay talebiyle 16 Temmuz'da başlatılan imza toplama sürecinin tamamlandı. Muharrem İnce taraftarı muhalifler, imzaları bugün saat 16.00’da Genel Merkeze teslim edecek. İmzaların sunulmasının ardından Genel Merkez yönetimi inceleme yapacak, varsa mükerrer ve üyelikleri düşen delege imzalarını çıkaracak. Tüzük gereği delegelerin salt çoğunluğu olan 625 imza bulunduğu belirlenirse, 45 gün içinde olağanüstü kurultay yapılacak.



2 Ağustos 2018 Perşembe
Siyaset

Muharrem İnce yanlıları 632 imzanın tamamlandığını, Genel Merkez ise yeterli olan 625 imzaya ulaşılamadığını savunuyor. Bugün delegelerden toplanan ıslak imzalar genel merkeze teslim edilecek. Genel merkez ise, geçerli imza sayısını yapacağı inceleme sonrası duyuracak.

“Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında imza toplayan delegeler salt çoğunluk olan 625’e ulaştıklarını ve yeterli imzayı teslim edeceklerini açıklarken, CHP genel merkez yönetimi ise yeterli imza olmadan bir olağanüstü kurultayın toplanmasına sıcak bakmıyor.

GERİ ÇEKİLENLER

Islak imzalı olmayan ya da geri çekilen imzalar üzerinden yeni bir tartışma yaşanması da bekleniyor. Ancak kulislerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imza sayısını gördükten sonra kendisinin kurultayı toplama kararı alabileceği belirtiliyor. Bu beklenti değişim isteyen muhalif kanatta da var.

Kılıçdaroğlu'nun yakın çalıştığı kurmayları ise kurultaya karşı çıkıyor. Muhalifler örülen bu duvarın Kılıçdaroğlu'nun kendi kararıyla aşılacağını, imza sayısının yeterli olduğunu geri çektirilen imza tartışmasının da böylece son bulabileceği görüşü dile getiriyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi