aa_QgU5J.jpg

Gayrimenkul alanında yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı kampanya başladı. Kampanya kapsamında satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Biz de bu kampanyayı Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk’e sorduk. Çeliktürk, iyi niyetli olarak yapılan bu kampanyanın inşaat piyasasına canlılık getireceğini ifade etti.



30 Ağustos 2018 Perşembe
Gaziantep

Gazetemize açıklamalarda bulunan Çeliktürk şu ifadelere yer verdi:‘’ GYODER, ve birkaç inşaat derneğinin de destek verdiği bir kampanya söz konusu. Bu kampanya ile inşaat firmaları 0.98 faiz oranlarıyla vatandaşa kolaylık sağlayıp bu oran üzerinden konut satacaklar. Tabi ki, bu kampanya piyasayı canlandırmak adına iyi niyetli olarak yapılmış bir çalışmadır. Şu anda İstanbul’da satılmayan çok fazla konutun olması, orada satışlarda daralma olması piyasayı sıkıntıya sokuyor. Çünkü, İstanbul ekonomide Türkiye’nin merkezidir. Oradaki daralma tüm Türkiye’yi etkilemektedir. Oradaki daralmayı çözmek için böyle bir kampanya yaptılar. Firmalar kendi karlarından ödün vererek yaptıkları bir kampanya. Tabi burada dikkat etmek lazım. Sonuçta bu taksit olayını, bu kolay ödeme seçeneklerini firmalar sağlayacağı için, firmalar iyi niyetli olmasına rağmen aradan farklı firmalar çıkıp, vatandaş mağdur edebilir. Bu konu da büyük ihtimalle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı garantör olacak. Bu tapuların verilmesi konusunda. Tabi ki piyasaya bir canlılık gelir. Banka faizlerinden endişe eden vatandaşlara bu kampanya kolaylık sağlar.’’

KAMPANYANIN GAZİANTEP’E YANSIMASI NE OLACAK?

Bu kampanyanın Gaziantep’e yansımasının ne olacağına dair sorumuza ise Çeliktürk,’’ Gaziantep’te zaten bu faiz oranlarını uygulayan firmalarımız var. Devletin seçim öncesi yaptığı 0.98 faiz oranı kampanyasını Gaziantepli firmalar daha sonra da uygulamaya devam ettirerek, satışlarına devam etti. Bu kampanyanın diğer firmalara da örnek olabileceğini bu şekilde piyasaya bir canlılık gelebileceğini düşünüyorum.’’dedi.

Haber: Mehmet Bozkurt






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi