aa_F9bi5.jpg

Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle taçlanmasından sonra 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık sebebi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı layık görülüyordu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verilen bu unvan sonrası 19 Eylül tarihini biz Gazilik Günü olarak kutluyoruz.



19 Eylül 2018 Çarşamba
Gaziantep

Sevdası vatan, sevdası bayrak olan her Türk, iki mertebenin hayalini kurar. Hiç şüphe yok ki bu mertebelerden biri Şehitlik, bir diğeri Gaziliktir. Şehidi Gazisinden çok olan memleketimiz Gaziantep bu ifadenin ispatıdır. Evladını bu uğurda yetiştiren ana, evladını yolcularken son nasihatini veren baba, evladına yürekten haykırır “Vatan Sağ Olsun” diye. Bu anlayışı dünyanın hiçbir toplumunda, hiçbir dünyalık zihniyetle izah etmemiz mümkün değildir. Bunu yaşam biçimi haline getiren hemşehrilerimiz ve sevdalısı olduğumuz Antep’imiz Gazilik ünvanını fazlasıyla haketmiştir.  

En değerli varlığı olan canını feda ederken, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz sözün tükendiği noktadan seslenirler bizlere. Makamların en yücesine varırken, “Vatan Sağ Olsun” diye.

Vatan uğruna mücadele etmiş olan Askerlerimizi ve Polislerimizi minnetle yâd ediyor, tarihimizin şeref levhasına ismini yazdırmış olan Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazişehrimiz de dahil olmak üzere, tüm Gazilerimizin, Gaziler gününü kutluyorum.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi