aa_Nw1M1.jpg

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Spartak Trnava galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. İyi bir maç çıkardığımızı belirten Cocu, moral ve özgüven açısında kıymetli bir galibiyet elde ettiğimizi söyledi. Ligin 8. haftasında Medipol Başakşehir'le oynanacak karşılaşmayı değerlendiren Hollandalı teknik adam, Eljif Elmas'ın performansıyla ilgili de konuştu.



5 Ekim 2018 Cuma
Spor


İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Cocu, “İyi maç çıkardık, bizim için iyi bir karşılaşmaydı. Tek üzücü taraf ilk yarıyı 0-0 tamamlamaktı. Sahada çok enerjik bir takım gördüm. Isla’yla, Hasan’la kenarları iyi kullandık. O istediğimiz boşluklara ulaşmayı ve o boşlukları iyi bir şekilde kullanmayı başardık. Çok fazla sayıda orta yaptık ceza sahasına ama bir türlü golü bulamadık. Devre arası baskıya devam etmemiz gerektiğini, bu şekilde devam edersek gole ulaşabileceğimizi konuştuk. Orta sahalara ulaşıp ardından ceza sahasına ulaşmaktı amacımız ki bunların sonucunda da golü bulmayı başardık. İkinci gol de bizim için güzeldi. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Moral ve özgüven açısından kıymetli bir galibiyet oldu. Oyuncularım için mutluyum çünkü bu akşamki galibiyeti almak için çok çalıştılar” dedi.

7 Ekim Pazar günü Medipol Başakşehir’le oynanacak lig maçını da değerlendiren Cocu, “Pazar günü bizi büyük bir maç bekliyor. Rakibimiz kaliteli. Topla iyi oynayan, top ayağındayken iyi bir futbol sergileyen bir rakiple karşılaşacağız. Bu akşam farklı bir maç vardı. Rakibimizin özelliğine, rakibimizin kalitesine bakarak bu akşam böyle kararlar verdik. İyi bir iş çıkardık bugün. Yarın itibariyle pazar gününe hazırlanacağız ve ne olacağını, nasıl oynayacağımızı hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Son olarak Eljif Elmas’ın performansıyla ilgili konuşan Hollandalı teknik adam, “Şu ana kadar birçok maçta ilk 11’de bulundu. Bu şekilde ona güvendiğimizi gösterme gayreti içerisindeyiz. Hala genç bir oyuncu ama önünde çok parlak ve uzun bir gelecek var. Aynı zamanda öğrenmeye çok istekli. Ona söylediklerimizi her zaman yapma gayreti içerisinde. Çok çalışkan, bütün çabasını sahaya yansıtmaya gayret gösteriyor. Bu anlamda da iyi bir örnek. İyi ya da kötü oynayabilirsiniz ama onun davranışlarıyla ilgili hiçbir şey söyleyemezsiniz. Davranışları her zaman son derece düzgün ve doğru. Her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu şekilde devam ederse çok sayıda maçta oynayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın toplantısı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Phillip Cocu, ilk olarak bugün yaşanan terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi: “Maçla ilgili görüşlerime geçmeden önce bugün duyduğumuz terör saldırısıyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Terör saldırısında yakınlarını yitiren ailelerle kalbimiz. Onların yanındayız. Aynı zamanda bu terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Takımımızı da etkileyen bir durumdu. Futboldan çok daha büyük gerçekler vardır hayatta. Böyle olaylar olduğunda futbol çok küçük bir spor halini alıyor. Hem kulübümüzün hem sporcularımızın hem benim hislerimizi paylaşmak istedim. Ailelere dair hislerimizi, onların duygularını paylaştığımızı paylaşmak istedim. Futbol tarafına geçmek zor, konuyu oraya getirmek zor böyle bir durumda. Burada oturabildiğimden, futbol konuşabildiğimden ve bir galibiyetten bahsediyor olabildiğimden dolayı mutluyum. Umarım böyle anları daha sık yaşarız. Umarım alıştığımız bir his haline gelir.”

Karşılaşmayı da değerlendiren Cocu, “Çok iyi ir performans gösterdik. Oyun stilimizi değiştirdik. Taktiksel anlamda değişiklikler vardı. Çok fazla çalışabilme imkanı bulamasak da çok iyi performans gösterdik. Tutkulu ve enerjik bir takım gördüm. Bunlar futbolun en önemli prensipleri. İnsanlara bunları göstermemiz gerekiyor. Rakibi baskı altına aldığınızda insanlara ve birbirinize bunları gösterdiğinizde zaten iyi bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu nedenle de ikinci yarıda 2 gol atarak maçı kazandık. İlk yarıda da golü atabilirdik ama son dokunuşu yapamadık. Bundan sonraki maçlarda neler yapmamız gerektiğiyle ilgili güzel bir örnekti” dedi.

Spartak Trnava karşısında yaptığı taktik değişikliğin sebebinin ligin 8. Haftasında oynanacak olan Medipol Başakşehir maçı olmadığını belirten Cocu, “Bunun iki sebebi vardı. Birinci kısmı şu; performanslara bakarsınız, oyuncularınızın performanslarını maçlar içerisinde takip edersiniz. Herkesin kötü oynadığı akşamlar olabilir ama gerçekten Rize’de gösterdiğimiz görüntüden son derece üzüntü duydum. Son derece memnuniyetsiz ayrıldım oradan. İkinci kısmı; rakibe bakarsınız. Bu akşamki rakibimizin belli bir oyun şekli var, belli taktikleri var. Şöyle bir örnek verebilirim; eğer bu akşam tek forvetle sahaya çıksaydık, Slimani’yi doğru pozisyonda topla buluşturmamız zor olurdu. Pozisyon üretme açısından sıkıntılar yaşardık. Bu nedenle onun yanına Frey’i koyduk. Geçtiğimiz maçlara kıyasla daha fazla imkan bulduk. O nedenle galibiyete ulaşmak için taktiklerinizi kendi faydanıza olabilecek tarafa doğru yönlendirebilirsiniz. Bir karar verirsiniz. Oynadığınız bir maçtan memnun değilsinizdir ve bu yönde bir karar alırsınız” şeklinde konuştu.

Taraftarlarımızın desteğinden söz eden Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, “Bence en önemlisi taraftarlarımızın oyunculara her zaman destek vermesi. Bugün, yine harika bir atmosfer vardı. Onların desteği her zaman takımımıza çok fazla katkı sağlayacaktır, o desteğin çok yardımı olacaktır. Diğer tarafıyla kendilerini ifade etmekte özgürler, o yüzden kendilerini ifade etmeleriyle benim hiçbir sorunum yok, hiçbir problemim yok. Bu aslında daha da iyi performans gösterme açısından bizi kamçılamalı ve bizi daha ileriye taşımalı diye düşünüyorum. Harun kısmına gelecek olursak da; Harun bu takıma yeni katılan bir oyuncu ve diğer oyuncuları tanıması, onun için önemli. Bu sadece antrenmanlarla olmaz, aynı zamanda maçlarla da bunu sağlamak durumundayız; daha iyi bir gelişim sağlayabilmek için, bu uyumunu daha iyi noktalara getirebilmek için. Bugün gösterdiği performanstan memnunum. Ona daha fazla maç imkanı sağlama kararı verdik. Fenerbahçe takımına daha iyi alışsın diye bunu yapıyoruz.” dedi.

Phillip Cocu, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Bir sonraki maçta uygulayacağımız taktiklerle ilgili herhangi bir görüş bildirmek istemiyorum. Bu konuyla ilgili konuşmak da istemiyorum. Az önce de açıkladım; taktikler, çok önemli bir hal alabiliyor ve maçın çok önemli bir kısmı haline gelebiliyor. Bazen oyun tarzınızla, bazen saha içindeki yerleşiminizle, bazen de oyuncu seçiminizle fark yaratabiliyorsunuz. Taktik anlamda böyle değişiklikler de yapabiliyorsunuz. Ama az önce de söylediğim gibi bu akşam oyuncularımın gösterdiği performanstan dolayı mutluyum. Diğer sorunuza geçecek olursak evet, bu oyunun büyük bir kısmı bu aslında. Öndesinizdir, 0-0 beraberesinizdir ya da gol yiyip geriye düşebilirsiniz ama biz o durumlarda-gol yediğimiz anlarda- takım şeklimizi kaybediyoruz, sahaya yayılış tarzımızı kaybediyoruz, dizilişimiz başka bir hal almaya başlıyor. Geriye düştüğümüzde bana göre herkes kendi başına çok aşırı istekli bir şekilde skor değiştirmeye çalışıyor. Ama biz bununla ilgili kendi aramızda konuşuyoruz. Aynı oyuna devam etmeliyiz, aynı yolda devam etmeliyiz. Eğer o sistemi seçtiysek, o gidişatı çektiysek karşımızda bir rakip var ve o rakibe karşı uygun diye bunu seçtik. Onu bozmamamız gerekiyor. Tabi ki iyi skorlar aldıkça, galibiyetler geldikçe bu durum daha iyi bir noktaya gelecektir ve değişecektir. Ama sizin de belirttiğiniz gibi bana göre daha çok kafada bu durum bitiyor. Örneğin son oynadığımız lig maçına bakıyoruz; 12 dakikada 3 gol kalemizde görmüşüz. Evet, futbolun parçası ve gol yiyebilirsiniz ama gol yediğinizde maç bitmiyor. Daha iyi bir noktaya taşımalıyız ve bu anlamda kendimizi geliştirmeliyiz. Daha güçlü olmalıyız, pozisyon sadakatimizi daha iyi bir noktaya getirmeliyiz. İnisiyatif alabilmeliyiz ve bu şekilde pozisyon sadakatimizi korursak inisiyatif alıp maça dönme şansımızı arttırırız. Ama daha iyi skorlar geldikçe dediğim gibi bunun da bize yardımı ve katkısı olacaktır. O anlamda kendimizi daha iyi bir noktaya taşıyabileceğiz.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi