aa_f8I1O.jpg

CHP’li Kaplan, iktidar partisi yetkililerini Gaziantep’teki durumu görmeleri için şehrimize davet etti.



25 Ekim 2018 Perşembe
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TUİK’in işsizlik verilerine dikkat çekerek, Gaziantep’te ekonomik krizin işsizliğe etkilerini meclis gündemine taşıdı. Kaplan, ekonomik krizin Gaziantep’in de belini büktüğünü belirterek, işsizlik oranlarının tırmanacağını açıkladı.

Kaplan, “İşçi ve sanayi kenti Gaziantep’te fabrikaların kapanıyor, şirketler konkordato ilan ediyor, esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Fiyatlar almış başını gidiyor. Çiftçi ürettiği malı satamıyor, satsa sattığını yerine koyamıyor. AKP iktidarı çiftçi, esnaf, işçi, memur, emekli için yararlı bir iş yapmak yerine üst üste zam yaparak yaşamı eziyete dönüştürdü. Son bir yılda elektriğe dört kez, doğalgaza üç kez zam yapıldı.

Yılbaşından bu yana sanayi tesisleri ve ticarethanelere gelen elektrik zammı yüzde 70'i aştı. Enerji fiyatlarındaki rekor artış sanayicinin belini büküyor. Kimi sanayi kuruluşları üretimi durdururken, kimi kuruluşlar da vardiya sayılarında azaltmaya gitti.

Faiz ve haksız kazancın yolu açıldı. İşsizlik patladı. Enflasyon halkın belini büktü. AKP iktidarı yoksulluk demektir, pahalılık demektir, işsizlik demektir, israf demektir, adaletsizlik demektir, tefecilere hizmet eden iktidar demektir!”

GELİN DE BİR GAZİANTEP SOKAKLARINI GEZİN!

Gaziantep’teki vahim tabloyu görsünler diye AKP Hükümeti’ni Gaziantep’e davet eden Kaplan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hala kriz yok diyorlar, işsizlik azaldı diyorlar, her şey yolundaymış gibi davranmaya devam ediyorlar. Gelin Gaziantep’e KÜSGET’i gezin, Organize Sanayi’yi gezin, Sebze halini gezin, Turistik Çarşıyı gezin, GATEM’i gezin, çarşıda bir çay için, esnafından çiftçisine, emeklisinden öğrencisine bir bakın! Kimin yüzü gülüyor? Kim ay sonunu getirebiliyor? Bir sorun.
Ama evet siz de haklısınız. Sarayda kriz yok, sarayda işsizlik yok. Sarayda her şey güllük gülistanlık. Gaziantepli misafirini ağırlamak için çayın yanına kuru bir bisküvi çıkaramayacak noktaya geldi. Ama saray, misafirlerini Zencefilli Somonlu Suşi, Ejder meyveli smoothi ile ağırlıyor. Siz de haklısınız, bu milleti anlamak SARAYDAN pekte mümkün görünmüyor” diye ifade etti.

KRİZ DERİNLEŞTİKÇE, İŞSİZLİK ARTACAK!

Ekonomik krizin gün geçtikçe derinleştiğini belirten Kaplan, krizle doğru orantılı olarak işsizliğin de artacağını ifade ederek, “Biran önce gereken önlemler alınmalı, işsizlikle mücadele için gerekli düzenlemeler ve çalışmalar yapılmalı” diye konuştu.

İrfan Kaplan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle şu soruları yöneltti:

1- Gaziantep İlinde toplam çalışan sayısı ne kadardır? Çalışanların SGK, Emekli Sandığı, BAĞKUR’a göre dağılımı nasıldır?

2- Gaziantep İlinde 50 ve üzeri işçi çalıştıran işyeri sayısı kaçtır? Bu işyerlerinin sektörlere göre dağılımı nedir?

3- Son 5 yılda, yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Gaziantep’te işsizlik rakamları nedir? Kaç kişiye işsizlik maaşı bağlanmıştır?

4- Son 5 yılda, yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle açılan ve kapanan işyeri sayısı kaçtır? Kapanan işyerlerinde çalıştırılan işçi sayıları nedir?

5- Gaziantep’te son 5 yılda, yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle kaç firma konkordato ilan etmiştir? Konkordato ilan ettikten sonra kaç firma iflas etmiştir? Konkordato ilan eden firmaların sektörlere göre dağılımı nedir?

6- Gaziantep’te kayıt dışı çalışan işçileri önlemeye yönelik bir çalışmanız var mıdır?

7- Ekonomik krizin işsizliğe etkilerini önleyecek bir çalışmanız var mıdır?

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi