aa_F2CWY.JPG

Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılını çeşitli etkinliklerle andı.



11 Kasım 2018 Pazar
Gaziantep

Dün oda salonunda veda filmi gösterimi yapılırken, bugün ise Kendirli Kilisesi’nde Gaziantep savunmasının kahramanları ve savaşın anlatıldığı canlandırma ve Atatürk adlı 3D sinevizyon gösterisi yapıldı. İlginin büyük olduğu bu gösterinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e geldiğinde kaldığı ev olan ve daha sonra müzeye dönüştürülen Atatürk anı müzesi ve oda tarafından 29 Ekim’de açılan resim sergisi gezildi.

 

BAŞKAN OVAYOLU GAZETEMİZE AÇIKLAMA DA BULUNDU

 

Etkinlikler hakkında gazetemize açıklama yapan şube başkanı Hüseyin Ovayolu, oda olarak 10 Kasım’ı dolu dolu yaşamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek,’’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılını yıldönümünü üyelerimiz ile beraber çeşitli etkinliklerle andık. Dün

akşam, üyelerimize yönelik bir klip gösterimiz oldu. Cumhuriyet anlatan bu video klibinde, üyelerimiz yer aldı. Hedef noktası ‘’Cumhuriyeti bir kelimeyle anlatın’’ adlı bu klip büyük bir izlenme oranıyla izlendi ve olumlu tepkiler aldık. Bugün ise Kendirli kilisesinde Gaziantep'in savunmasının ve Atatürk'ün anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile üyelerimize bugünün önem ve anlamını anlatmaya çalıştık. Daha sonra ise Atatürk'ün Gaziantep'e geldiğinde kaldığı ev müze haline getirildiği için üyelerimizi bu müzeye getirip gezdirdik.’’

 

ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü SADECE 10 KASIM DA ANMAK YETMEZ

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece 10 Kasım’da değil, yılın 365 günü hatırlanmasını gerektiğini de belirten Ovayolu,’’Atamızı sadece 10 Kasım da değil, yılın 365 günü anmalıyız. Atatürk ilkelerini, inkılaplarını, devrimlerini kendimize rehber edinmemiz ve bu yolda çalışmaya devam etmeliyiz. Oda olarak Atatürk ve Cumhuriyet etkinliklerimiz bundan sonra ki dönemde de devam edecektir. Yapmış olduğumuz etkinliklere katılarak bizi yalnız bırakmayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.



ff_AoK7m.JPG 1 / 3

aa_42wlY.JPG 2 / 3

yy_AGP84.JPG 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi