aa_HENfy.jpg

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gaziantep’e vali olarak atanan Davut Gül’e hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundular. Gerçekleştirilen ikili ziyarette gündem şehrin hava kirliliği ve kaliteli kömür kullanımına beklenen teşvik oldu. Vali Gül, konunun önemine dikkat çekerek detaylı görüşmek için oda ziyaretinde bulunarak konu ile bire bir ilgileneceğini belirtti.



26 Kasım 2018 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep’te hava kirliliği ve kaçak kömür kullanımına yönelik verilen mücadelelerin dosya halinde Vali Gül’e sunulması ile açıklama yapan Vali Gül, “Hava kirliliği ile mücadele yiye gündemimizde fazlası ile yer alacak bir konu. Hava kirliliği ile mücadele edeceğiz. Bu konuda gerek belediyelerimiz gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz gerekse Mahrukatçılar Odamız gereğini layıkı ile yerine getiriyor. Valilik olarak hava kirliliği ile mücadele konusunda elimizden geleni yapacağız. Denetimler sıklaştırılacaktır. Daha yaşanabilir bir hava için mücadele edeceğiz. Bu konuda sorunun çözümü için Mahrukatçılar Odası’nı en kısa zamanda ziyaret ederek konunun detaylarını öğrenip çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.   

KEKLİK: KALİTELİ KÖMÜR KULLANIMINDAN YANAYIZ

Gaziantep’te Türkiye’de bir ilk olan kalite kontrol noktasından bahseden Mahrukatçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Keklik, “Şehrimizde Türkiye’de bir ilk olan kalite kontrol noktası var. Bu şehre gelen tüm kömürler Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenmektedir. Gerçekleştirilen aralıksız denetimler sonucu 2000 yılından bu yana toplamda 2 bin 500 ton kalitesiz kömüre el konulup sitemiz içinde yer alan yediemin depomuzda muhafaza edilmektedir. Oda ve esnaf olarak biz kaliteli kömür kullanımından yanayız. Yine bu kapsamda yardım kömürlerinde de kalite çıtası arttırılarak esnafımız üzerinden kupon usulü ile dağıtımı yapılabilir” ifadelerinde bulundu.

VALİ GÜL İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Vali Davut Gül ile Mahrukatçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Keklik ve Yönetim Kurulu Üyeleri bir hatıra fotoğrafı çektirerek ziyareti tamamladılar.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi