uu_26CzG.jpg

Gaziantep Demokratik Sol Parti (DSP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan, Mahrukatçılar Odası Başkanlığını ziyaret ederek esnafla seçim gündemine dair istişarelerde bulundu. Sitenin ve esnafın sorunlarına değinen Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, “Sitemiz imar sorunu için esnafımız da sosyal yardım kömür dağıtımları için yetkililerden çözüm bekliyor” dedi.



7 Mart 2019 Perşembe
Gaziantep

Mahrukatçılar sitesinin imar sorunundan bahseden keklik, “Celal Doğan başkanımızın Gaziantep’te çok değerli çalışmaları var. Özellikle de bizim sitemizin 1987 yılında şehir merkezinden buraya taşınmamızı sağlayan Yine Celal Doğan Bey’dir. Türkiye’de gerçekten bizim sitemiz gibi bir oduncular sitesi de yoktur. Diğer şehirler şehrimizdeki bu siteden örnek alarak şehirlerine dönüyorlar. GATEM Bölgesi ve Gazikent Bölgesini de dönüştüren yine Celal Doğan Bey’dir. İmarla ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. İşletmelerimizin yalnızca yüzde 10’luk kısmı değil en az yüzde 60’lık kısmı imarlı olması gerekiyor.  Yüzde onluk kısmı Celal Başkanımız göreve gelirse sorunumuzu çözeceğini düşünüyoruz. Bu konuda kendilerinden bir talebimiz var” açıklamalarında bulundu.

ESNAFIN SATTIĞI SOSYAL YARDIM KÖMÜRLERİNİN GERİSİNDE KALDI

Kömürcü esnafının yavaş yavaş yok olma aşamasında olduğunu söyleyen Keklik, “Kömürcü esnafı artık yavaş yavaş devlet politikaları ile karşı karşıya. Doğalgaza kesinlikle karşı değiliz. Ama sosyal yardımlaşmanın dağıttığı kömürler esnafımızı bitirmiştir. Sadece Şehitkamil ve Şahinbey’de 2018 yılında 95 bin ton yardı kömürü dağıtılmış. Diğer ilçeleri de katarsak 200 bin ton civarında kömür dağıtılmış. Benim burada 300 tane oda kayıtlı esnafımızın satmış olduğu kömür 2018 yılında 80 bin ton. Devletin dağıtmış olduğu yardım kömürü 300 esnafın sattığı kömürden daha fazla. Devletin politikasına karşı değiliz. Ama devletimiz kömür dağıtırken çok yüksek kirlilik oranına sahip kömür dağıtılmamalıdır. 23 mahallemize kömür kullanma yasağı getirilmişti. Bu 23 Mahallede doğalgazı hiç olmayan mahalleler var” ifadelerine yer verdi.

100 BİNE YAKIN İNSAN BU ŞEHİRDE MUHTAÇ

Gaziantep şehir merkezinde 100 bine yakın yardım kömürünün dağıtılmasının yoksulluk rakamlarını da ortaya koyduğunu ifade eden Keklik, “Marka şehiriz diyoruz. Marka şehir isek 95 bin ton yardım kömürü dağıtılır. Yaklaşık 100 bin aile fakir demektir bu şehirde. Bu kömürlerin hak etmeyenlere de dağıtıldığı bir gerçeği var. Bazı insanlar da bu kömürleri tekrar alıp satıyorlar. Satışların olduğunu zabıta ve polis tutanakları ile ilgili makamlara yazılı olarak bildirdim. Tüm bu sebeplerden dolayı esnafımız çok zor durumda. Yetkililerden de yardım beklemekteyiz” diye konuştu.

DOĞAN: ÜRETEN VE KAZANAN BİR ŞEHİR İNŞAA ETMİŞTİK

Esnafın isteklerine kulak veren  Büyükşehir DSP Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, “Parsel bazında imar değişiğini başkanlığım döneminde kaldırdım. Ama bunu daha kaliteli bir Gaziantep için yaptım. İnşaata para yatırmakla ülke kazanmaz. Üretimle kazanır şehirler ve ülke ekonomileri. Esnaflarımızdan başkanlık döneminde bana gelen istekleri şehir yararı gözetiyorsa kesinlikle kabul ettim. İtiraz etmedim. Esnafla birlikte çalışmak zorundayız. Bu şehir sizler varsanız bizler varız. İstihdam ediyorsunuz aynı zamanda. Bu yüzden önce esnafın desteklenmesi gerekiyor” dedi.

ESANFIN DA VATANDAŞIN DA SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Gaziantep’in 23 mahallesinde uygulanacak olan kömür kullanımının yasağı hakkın açıklama yapan Doğan, “23 tane mahallede kömür satılmayacak deniliyor. Bu mahallelerimizin bazılarında doğalgaz yok. Örneğin Beydilli. Bu alanlarda esnafın da vatandaşın da sorunları çözmek gerekiyor. Bizler esnafa güvenerek bu yola çıkmıştık. Şimdi esnaflarımızın taleplerini de geri çevirmek olmaz” ifadelerinde bulundu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi